Kun vahva perustaso riittää – arviossa Legion of the Damnedin uutuuskiekko ”The Poison Chalice”

Kirjoittanut Jesse Kärkkäinen - 8.6.2023

Hollantilainen Legion of the Damned iskee uutuusalbumillaan tiskiin maistuvan annoksen ryhdikästä thrash/death metal -jyrinää. Vaikka bändillä on kilometrejä takana kunnioitettava määrä, niin kokemus kipakasta metallipoljennosta kuuluu lähinnä positiivisessa mielessä. Kymmenestä kappaleesta koostuva “The Poison Chalice” ärjyy juuri oikealla tavalla, vaikkei kyseessä täydellinen levy olekaan.

“The Poison Chalice” on hieno esimerkki albumista, joka ei sinällään tarjoa mitään maata mullistavaa, mutta joka hoitaa tonttinsa niin varmoin ottein, että lopputuloksesta on pakko nauttia. Pyörää ei lähdetä keksimään uudestaan, vaan bändin thrash/death metal -rytinä koostuu vahvasti jyräävästä kitaraosastosta, kipakasti ärisevästä vokalisoinnista ja yleisestä aggressiivisuudesta, joka virtaa musiikissa mustana ja synkkänä. Välillä sekaan heitetään myös kierompaa melodisuutta ja koukeroisuutta, joka varioi sopivasti suorasukaisempaa mättämistä. Näissä metallijuhlissa ei siis keskitytä hyväntuuliseen biletykseen, vaan Legion of the Damned ruhjoo kuulijaa samoin ottein kuin muun muassa Sodom konsanaan.

Biisikattaukseltaan “The Poison Chalice” on varmasti rakennettu kokonaisuus, vaikka tällä saralla perusvarma suorittaminen kääntyy hieman itseään vastaan. Klassikkostatuksen metalliralleilla albumi ei mässäile, mutta vahvalla visiolla luotu kiekko ei toisaalta turhauta monessakaan kohtaa. Tasapaksummat rymistelyt tyyliin ”Retaliation” tai ”Behold the Beyond” eivät pahemmin kokemusta väljähdytä, kun niiden rinnalla saadaan nauttia todellisista huippuvedoista kuten “Saints in Torment”, “Skulls Adorn the Traitor’s Gate” ja “Beheading of the Godhead” – mainiosta nimikkobiisistä puhumattakaan. Joskus vahva perustaso kantaa pitkälle, tästä ”The Poison Chalice” on hieno esimerkki.

Legion of the Damnedin uutuusalbumi on vakuuttava työnäyte ja hieno osoitus yhtyeen nykykunnosta. Se ei turhia kikkaile, vaan tykittelee koko kestonsa tiukalla asenteella ja mainiolla vimmalla. Jos kaipaat kunnollista ja särmikästä death/thrash-paahtoa, niin “The Poison Chalice” kannattaa napata soittolistoille. 

Kappalelista:

  1. Saints in Torment
  2. Contamination
  3. Progressive Destructor
  4. Skulls Adorn the Traitor’s Gate
  5. Behold the Beyond
  6. Retaliation
  7. Savage Intent
  8. Chimes of Flagellation
  9. Beheading of the Godhead
  10. The Poison Chalice

Luetuimmat

Uusimmat