Kuolemanlaakson loppuunmyyty ”Tulijoutsen”-albumi saa tammikuussa bonuksilla höystetyn uusintapainoksen

Death/doom -yhtye Kuolemanlaakso julkaisee Deluxe Edition -uusintapainoksen vuonna 2014 julkaistusta ”Tulijoutsen”-albumistaan 26.1.2018. Paketti sisältää kaikki vuoden 2013 studioäänitykset (”Tulijoutsen”, ”Musta aurinko nousee” -EP ja ”Raadot raunioilla” -bonuskappale) ja upouuden DVD:n, jossa on mukana 63-minuuttinen ”Tulijoutsen – In Memoriam” -dokumentti ja kaikki bändin musiikkivideot.

– ”Tulijoutsen” ja ”Musta aurinko nousee” –EP ovat olleet jo pitkään loppuunmyytyjä. Sen sijaan, että olisimme vain ottaneet levyistä uudet painokset, halusimme tarjota rahoille mahdollisimman paljon vastinetta. Ja mikäpä siistimpi tapa tehdä niin kuin matkustaa ajassa taaksepäin ja istuttaa katsoja Kuolemanlaakso-DeLoreanin pelkääjänpaikalle, sanoo bändin kitaristi Laakso, joka ohjasi ”Tulijoutsen – In Memoriam” –dokumentin.

Dokumentti sisältää arkistomateriaalia levyjen ”Uljas uusi maailma”, ”Musta aurinko nousee” ja ”Tulijoutsen” nauhoituksista, aiemmin julkaisematonta livepätkää ja tuoreita bändin jäsenten haastatteluja. Ääneen pääsee myös yhtyeen pitkäaikainen tuottaja V. Santura, joka tunnetaan studiotyönsä ohella Triptykonin ja Dark Fortressin kitaristina. Levyn 20-sivuinen kansivihko sisältää päivitettyä kansitaidetta, ennennäkemättömiä kuvia ja uuden kommentaaritekstin.

– Tämä on definitiivinen ”Tulijoutsen”-julkaisu – kunnianosoitus hienon aikakauden päätökselle. On mahtavaa saada paketti vihdoin julkaistuksi, sillä sen tekeminen kesti pienen ikuisuuden. Uskon, että fanit tulevat arvostamaan dokumenttia, sillä se paljastaa monia salaisuuksia kappaleiden takana ja raottaa verhoa sille, miten tämä ryhmä työskentelee studiossa ja sen ulkopuolella, Laakso lupaa.

”Tulijoutsen” nousi julkaisuviikollaan Suomen virallisella albumilistan sijalla 10. Se nimettiin yhdeksi vuoden 2014 parhaaksi levyksi monissa lehdissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Kuolemanlaakson ”Tulijoutsen Deluxe Edition” -CD/DVD- paketti ilmestyy 26.1.2018. Dokumentin traileri on katsottavissa Svart Recordsin YouTube-kanavalla osoitteessa:

 

www.kuolemanlaakso.net
www.facebook.com/kuolemanlaakso
www.instagram.com/kuolemanlaakso_official
twitter.com/kuolemanlaakso

Kommentoi julkaisua