Kuolevan Maan Kulkijat -kiertuepäiväkirja osa #1

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 11.10.2014

thyrien1Viime viikolla jokin merkittävä sai alkunsa. Tai no, onhan sitä tässä jo jokusen kuunkierron ajan hierottu kasaan. Joka tapauksessa: Vorna aloitti yhdessä Thyrienin kanssa pienimuotoisen kiertueen Suomen syksyisellä maaperällä. Kiertueen tuottaa Northern Solitude Entertainment (NSE). Emme ole kuuden vuoden olemassaolostamme huolimatta juuri keikkailleet, joten ollaan jännän äärellä ja vanhoina masokisteina päätimme tietenkin ikuistaa tämän nöyryytyksen. 9 bändiä, 7 keikkaa, 5 kaupunkia, 3 sanaa: Kuolevan Maan Kulkijat.

The PriestTaival alkoi torstaina 2.10. Hämeenlinnan Suistoklubilta, jossa soitimme dramaattisten käänteiden jälkeen lopulta paikallisen The Priest –yhtyeen kanssa. Poikkeuksena yleiseen linjaan Thyrienin ei alkujaankaan pitänyt osallistua tähän taistoon, vaan illalle oli kiinnitetty Hämeenlinnalaisen black metalin sanansaattaja Nihil Mortum ja Jyväskyläläinen Frosttide. Nihil Mortumin tie vei kuitenkin ennenaikaiseen hautaan elo-syyskuun vaihteessa ja Frosttide taas joutui vetäytymään vain vajaa pari viikkoa ennen h-hetkeä levyäänitysten vuoksi.

Aiemmin Shoveltrapez-nimellä tunnettu The Priest rypisti kuitenkin rässiään sen verran perkeleellisellä energialla, että tunnelma ja lauteet olivat ensi hetkestä lähtien vähintään yhtä kuumat kuin basistilaulaja Sundin nahkahousut. Miksei meillä muuten ole basso wahia?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mutta ei meidänkään kauheasti tarvinnut vielä hävetä, kiertueen avaukseksi sehän meni ihan kivasti! Päästiin myös ensimmäisen kerran koeajamaan muutamia visuaalisia jippoja ja lavasta saatiinkin varsin kodikas. Kenelläkäs ne olikaan ne yhtä komeat rummut kuin meirän Mikaelilla? Ei muuten kenelläkään!

Prayed And Betrayed LiveSeuraavana päivänä ladattiin akkuja ja lauantaina oli vuorossa ekskursiomme Jyväskylän Pub Katseeseen. Jos Suistoklubin yleisöluku oli torstain raskauttamana vielä melko harva mutta laadukas, niin Katseessa saatiinkin jo nauttia vähän sakeammasta heviperttien ja –pirkkojen laumasta. Great success! Odotettu jälleennäkeminen Thyrienin kanssa oli odotuksen arvoinen ja tätä nykyä yhtälailla NSE-perheeseen kuuluvan Prayed and Betrayedin hemmot osoittautuivat paitsi koviksi soittoniekoiksi myös lupsakaksi seuraksi. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikolla Lahteen ja Helsinkiin, cheers!

Vorna&Thyrien

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Alla vielä videokoostetta viikonlopusta: