Kuolevan Maan Kulkijat -kiertuepäiväkirja osa #2

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 19.10.2014

vorna_ontherocks1Kuolevan Maan Kulkijat -kiertue starttasi menestyksekkäästi 2.10. Hämeenlinnan Suistoklubilta jatkaen Jyväskylän Katseeseen. Seuraavana horisontissa siinsi 10.10. Lahden (Lahen) Motör Pub ja 11.10. Helsingin On the Rocks.

vorna_motörpubMotör Pub oli meille ehkä se kiertueaikataulun villein kortti. Keikkapaikka oli sekä Vornalle että Thyrienille entuudestaan vieras eikä Lahdessa (Lahessa) ylipäätään ollut tullut aiemmin soitettua. Paikallisen metalliskenen aktiivisuus oli myös mysteeri, vaikka keikkaa oli toki rummutettu etukäteen SoMen, julisteiden ja flyereiden välityksellä. Tältä pohjalta pääprioriteettimme oli Suomen Chicagosta hengissä selviäminen.

thyrien_ontherocksPaikan tunnelma sisustuksineen osoittautui kuitenkin varsin toimivaksi jopa tällaisille ”puunhalaajametallibändeille”. Porukkaa oli vähänlaisesti, mutta paikalle saapuneet olivatkin sitä parasta kohderyhmää. Motör Pubin henkilökunnan kanssa rupatellessa syntyi kuva, että Lahden (Lahen) skene on aktiivinen mutta arvaamaton. Jospa sitten ensi kerralla! Kiitokset kuitenkin asianomaisille, oli hyvä ilta!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lauantai aloitettiin asianmukaisesti saunomalla allekirjoittaneen residenssissä. Homman nimi oli Vornan perinteiset lihalöylyt, koska liian pieniä saunoja ei ole olemassakaan. Erään tapahtuman kokeneen sanoin, ”It’snotgayeventhoughtheballs ARE touching!”. Näihin tunnelmiin…

winterthroned_ontherocksHelsingin On the Rocksissa oli odotettavissa muikeaa meininkiä Thyrienin ja toisen paikallisen yhtyeen Winterthronedin suoman kotikenttäedun turvin. Eikä kyllä joutunut pettymään. Jengiä oli kuin hilsettä pipossa ja fiilikset bändeillä sen mukaiset. Tuli taas mietittyä, että on sitä olemassa huonompiakin harrastuksia, jumalauta!

Seuraava kysymys luonnollisesti on, että pistääkö Tampere paremmaksi. Tuli tuossa laskeskeltua, että ollaan näköjään tehty Moonsorrow:t eikä olla soitettu kotiseuduilla yli kahteen vuoteen. Eli menon on parasta näyttää samalta kuin em. orkesterilla Virgin Oilissa kuukausi takaperin, eiksjeh?! Siispä näkyillään 17.10. perjantaina Tampesterissa!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Alla videokoostetta kiertueen toisesta viikonlopusta: