Kuolevan Maan Kulkijat -kiertuepäiväkirja osa #4

vorna2 jäi noin kuukauden mittaiselle tauolle Tampereen vedon jälkeen, mutta torstaina 27.11. murjottiin niskalihakset jälleen kotoisaksi muussiksi kiertueen semifinaalikeikalla Helsingin Semifinalissa (pun intended vai miten se meni). Vornan lisäksi iskuja oli jakamassa paikallinen Vetten Äpärät.

Illan alkutunnelmia voisin kuvata toteamalla lyhyesti, että Helsingin liikenne on edelleenkin sieltä, minne valonsäteet harvemmin tiensä löytävät. Ehdittiin kaikesta huolimatta ajoissa paikalle ja saatiin oma ”15 minutes of fame” –tyyppinen kokemuksemme, kun roudattiin ensimmäistä kertaa Tavastian pääovesta sisään. Ehkä vielä joskus…

vettenäpärätAllekirjoittaneella ei ollut Semifinalista vielä tuntumaa esiintyjän tai katsojankaan näkövinkkelistä, mutta mukavan kodikkaaksi paikaksi se paljastui. Passeli lava sekä äänipuoli ja tila ylipäätään piilopaikkojen puutteessaan kutsuu sisään nimenomaan keikkoja katsomaan. Toimii.

Vetten Äpärät aloitti illan persoonallisella ja teatraalisella esityksellään ja lavalla pyöri jos jonkin näköistä instrumenttia ja muuta rekvisiittaa. Yhtye oli myös vetänyt varsin mukavasti yleisöä katsomaan tätä kokonaisvaltaista folk metal –spektaakkeliaan ja viritti illan tunnelman heti alkuunsa sopivan sammaleisille taajuuksille. Komia veto!

vorna1Siitä oli meikäläisten helppo jatkaa metallisen melankolian syöttämistä valmiiksi lämmitetylle salille. Nähtiinpä keikan aikana pieni pitinpoikanen ja muutamat notkeat humppa-askeleetkin. Oli myös upeaa nähdä useammankin suuläven aukovan sanoitusten tahtiin. Siispä kiitos teille ja kaikille muillekin, jotka saavuitte meitä katsomaan! Annoitte meille hienon elämyksen, toivottavasti mekin teille.

kiittää ja kuittaa kiertueen neljännen viikonlopun kunnialla suoritetuksi. Enää onkin sitten jäljellä se todellinen grande finale, kun jysäytetään kiertueen ja samalla koko vuoden viimeinen keikka Jyväskylän Ilokivessä 12.12. jopa neljän yhtyeen voimin. Saas nähdä, mitä meidän joulumielen pehmentämät pääkopat sinne keksii. Odottaa sopii siis ei enempää eikä vähempää kuin rattoisinta ajanvietettä, minkä parissa voitte tuon kyseisen perjantai-illan käyttää, kun ei teillä kuitenkaan mitään parempaakaan tekemistä ole. Näkyillään!

-Vesa / Vorna
Alla videokoostetta Semifinalin keikkareissusta:

Kommentoi julkaisua