Kuolevan Maan Kulkijat -kiertuepäiväkirja osa #5

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 23.12.2014

vorna_ilokivi2Näin se vain tämäkin hyvä oli tuleva tiensä päähän. Vornan ja Thyrienin toukokuussa alkanut ja lokakuussa kiertueen merkeissä jatkunut keikkakumppanuus oli päättyvä ainakin tämän vuoden osalta samaan paikkaan, kuin mistä se alkoikin: Jyväskylän Ilokiveen. Oli joulukuun 12. päivä. Perjantai-ilta parhaaseen pikkujouluaikaan neljän kivenkovan yhtyeen voimin. Oli ”Kuolevan Maan Kulkijat” –kiertueen viimeinen keikka. Kiertueen viimeiseen rypistykseen ottivat vakiomiehityksen lisäksi osaa paikalliset Among the Prey ja My Grimace. Molemmat yhtyeet ovat valmistelemassa ensimmäisen pitkäsoittonsa ulostamista, joten oltiin jälleen jännän äärellä, kun uusia ja ennen kuulemattomia kappaleita aiottiin lapioida koko kansan kuultavaksi sellainen määrä, että riittää.

amongtheprey_ilokiviAmong the Prey sai kunnian avata illan. Pitkän linjan soittajista koostuva yhtye veivasi komeasti soivaa modernia ja melodista death metalliaan varmoin ottein siitäkin huolimatta, että kyseessä oli heidän ensimmäinen keikkansa kyseisen yhtyeen kanssa. Suosittelen seuraamaan yhtyeen edesottamuksia, jos vakuuttavasti toteutettu melodödiksen uranuurtajien jalanjäljissä kulkeva moderni metalli kuulostaa jo ajatuksena miellyttävältä. Modernin ja melodisen metallin piirissä operoi myös seuraavana musisoinut My Grimace. Yhtyeen murskaavaa ja raivokasta soitantaa väritettiin koskettimien ja mureasoundisen lead vokalistin lisäksi kahden niin ikään osaavan kitaristin taustalauluilla. Lopputulosta voisi kuvata varsin voimakkaaksi ja yllättipä yhtye vielä toimivalla NortherinFrozen Angel” –coveroinnillakin.

vorna_ilokivi1Sitten olikin Thyrienin vuoro ottaa jälleen lava haltuun. Ja hyvinhän se rivakan folk metallin luikauttaminen näiltä janttereilta taas kerran sujui. Ei kai tästä poppoosta voi olla pitämättä. Nopean laskutoimituksen jälkeen tuli todettua, että tehtiin Vornan kanssa tänä vuonna yli tuplasti enemmän keikkaa kuin aiempina viitenä vuonna yhteensä. Yksi saavutus sekin ja oli mukavaa olla päättämässä tällaista vuotta niinkin energisen ja, hitto vie, äänekkään yleisön parissa kuin Ilokiven keikalla oli. Vielä kun ottaa huomioon, että aloittelimme vasta siinä vähän ennen yhtä yöllä. Arvostamme suuresti!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

thyrien_ilokiviKeikka päätettiin Thyrienin avustuksella jouluisissa tunnelmissa Sylvian joululaulun muodossa ja hyvinhän sekin näytti yleisöstä kajahtelevan, vaikka meininki lavalla alkoikin olla jo aavistuksen sekavampaa. Näitä iltoja vielä paljon lisää, kiitos! Hyvä tunnelma oli siirtynyt meihin soittajiinkin sen verran vahvasti, että jatkot kestivät kaksi päivää. Ei voida sanoa, että KMK –kiertue olisi ollut mitenkään erityisen massiivinen vaikkapa keikkojen lukumäärän, pituutensa tai yleisömäärien perusteella, mutta kokemuksena sinänsä se oli kuitenkin helvetin hieno ja meille iso askel eteenpäin keikkailun saralla. Siispä haluamme tässä vaiheessa kiittää kaikkia, jotka osallistuivat näiden hienojen elämysten rakentamiseen joko yleisön, henkilökunnan tai muunlaisen taustatuen ominaisuudessa.

Erityiskiitokset kiertueen buukanneelle Northern Solitude Entertainmentille sekä tietysti bändeille The Priest, Prayed And Betrayed, Winterthroned, Kaarnekorpi, Vetten Äpärät, Among The Prey ja My Grimace, yhteistyökumppaneille Kaaoszinelle ja DMprint Oy digipainolle sekä Soundscape Magazinen Natalielle, joka saapui Walesista asti todistamaan livekuntoamme Ilokiveen. Toivotamme kaikille edellä mainituille rutkasti menestystä jatkossa!
– Vesa / Vorna (kirjoitettu 17.12.2014)

Alla kiertuepäiväkirjan viimeinen videokooste:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy