Kuolonmetallia progressiivisilla ainesosilla tarjoaa helsinkiläis-pietarsaarelainen Magenta Harvest toisella kokopitkällä ”…and Then Came the Dust”

Vuodesta 2005 alkaen …And Oceans -yhtyeestä tuttujen Timo Kontion ja Janne Mannisen rakentama on tullut tunnetuksi viiden hengen kuolonmetalliorkesteriksi. Pitkän ajan saldo on ollut suhteellisen pieni julkaisujen suhteen, sillä bändin kirjastosta löytyy ainoastaan kaksi demoa ja yksi kokopitkä ”Volatile Waters” (2014). Nyt esikoisjulkaisun kylkeen saadaan toinen kokopitkä ”…And Then Came the Dust”, joka lupailee soittotaiturien nimeen heidän tarjoamaa tuttua melodista death metalia.

Vajaan tunnin mittainen uutukainen on juurikin sitä, mistä alun perin Magenta Harvest on veistetty. Raskaiden soittojen lisäksi levyn teoksiin on sovitettu satunnaisia synaosuuksia, mutta mitään sen suurempia poikkeuksia tai vastaavia osuuksia ei ole. Tietämättömille kuulijoille ”…And Then Came the Dust” ei täysin suoraviivaista kuolonmetallia ole, sillä progressiivisia osuuksia on ujutettu mukaan sävellysprosesseissa, minkä lopputuloksena levyn teoksista on saatu mielenkiintoisempia näytteitä.

Viisikon soittotaidot kuuluvat vahvasti uudella julkaisulla ja Mathias Lillmånsin örinäsuorituksissa ei ole mitään moittimisen aihetta. Täten tärkeimmät asiat levyllä ovat kunnossa, mutta pitkähköt teokset vaikuttavat pidemmällä tähtäimellä hieman ristiriitaisilta. Pahimmillaan kappaleista ei tahdo löytyä — tai tässä tapauksessa kuulua — punaista lankaa, sillä progressiivisten sovitusten ympäriltä harvemmin löytää oikein tarttuvia ralleja. Onhan tämä pohdinta loppujen lopuksi kuuntelijasta itsestään kiinni, löytääkö ”…And Then Came the Dust” -albumin teoksista suuria antimia, mutta itselläni tuntui olevan hieman vaikeuksia niitä löytää. Toisin sanoen vasta viimeistään albumin puolessa välissä levystä saadaan enemmän iloa irti. Oivat näytteet kuten ”Signs of Death” ja takapotkua persuuksiin tarjoava ”A Terminal Hymn to Cold” toimivat vahvasti ja erityisesti ovat albumin helpommin lähestyttävät raidat.

Magenta Harvest on kunniakkaasti saanut työstettyä uuden levyn, josta löytyy mielenkiintoisia osuuksia ja näytteitä. Täysin tajunnan räjäyttäviä hetkiä ei hirveästi löydy, mutta kyllä ”…And Then Came the Dust” -levy on kuuntelemisen arvoinen paketti niille, jotka ovat kiinnostuneet melodisesta death metalista. Vanhoille Magenta Harvestin ystäville uusin levy on tuttu ja turvallinen paketti.

7-/10

Kappalelista:

1. Flock of Reckoning
2. The Murderous Breed
3. When Your World Turns to Glass
4. An Abode of Ashes
5. The Search for the Higher Water
6. Signs of Death
7. …and Then Came the Dust
8. A Terminal Hymn to Cold
9. The Pane of Eden

Magenta Harvest Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua