Kuopio Rock Academyyn osaa ottanut Self Enslaved julkaisi musiikkivideon

Kirjoittanut Niko Kuusela - 5.9.2021

Kuopiolainen Self Enslaved on julkaissut musiikkivideon tuoreelle kappaleelle ”Void of Lies”. Bändi kertoo seuraavassa asiasta tarkemmin itse:

”Kappale ja musavideo on äänitetty ja tuotettu Rock Academyn tiimoilta, jossa ollaan oltu nyt kahden vuoden mittainen jakso. Kaksi vuotta on bändien valmennuksen suunniteltu pituus. Kuopion Rock Academyn vetäjänä on toiminut Sakari Hietala. Tässä linkki Kuopion Rock Academy -sivuille, jossa hieman historiaa ja infoa hankkeesta. https://www.kulttuuriareena44.fi/nuorisotyo/rock-academy-kuopio/

Itse biisi on äänitetty Kuopion Musapajan studiolla Jani Koposen johdolla. Musapajaa ylläpitää Tukeva-työvalmennussäätiö. Biisin on miksannut ja masteroinut Janne Tolsa Note On studiolta.

Biisin ovat säveltäneet bändin kitaristi Joona Iivanainen ja Niko Tapaninen ja sanoittanut laulaja Jani Korhonen. Tämä biisi on sellainen, joka hyvin kuvaa Self Enslaved -bändin soundia ja tyyliä. Itse biisi oli sävelletty ja sanoitettu hieman ennen Rock Academy -valmennuksen alkua. Se valikoitui meidän ensisijaisesti äänitettäväksi kappaleeksi ja musavideota varten yhteisellä päätöksellä.

Sanoituksista sen verran, että ne pohtivat maailmaa, missä usein kiillotetaan itsestämme ulkopuolelle näkyvää kuvaa ja joskus sitä jopa koristellaan valheilla. Ihmiset näyttävät ulos vain hyviä ja positiivisia asioita ja arkiset ja negatiiviset asiat piilotetaan. Voisimmeko olla enemmän aitoja ihmisiä ja todellisia itsejämme antamalla itsestämme ulos enemmän todellista kuvaa?

Musavideo on kuvattu Kulttuuriareena 44:lla Marc Sabat:n (Studio Sabat) johdolla. Kuvaajana on toiminut Teemu Myöhänen (KarmaMedia). Musavideon halusimme pääosin olevan soittovideo, jonka lisäksi se sisältäisi tarinallista osuutta. Tarinallisen osuuden halusimme olevan kuvainnollinen.”