Kuopiolainen progressiivisen metallin bändi Heaven-Gemini julkaisi ensimmäisen sinkkubiisin “Déjà Vu” – Musiikkivideo nyt katsottavissa

Kirjoittanut Toimitus - 5.7.2022

Savosta kajahtaa tulevana syksynä hullun lailla, kun Heaven-Gemini julkaisee debyytti-EP:nsä “Dolores”. Kuopiolaiskaksikon projektin ensimmäinen sinkkulohkaisu, “Déjà Vu” on nyt kuunneltavissa musiikkivideon kera. Heaven-Gemini on vuonna 2018 perustettu progressiivisen metallin kokoonpano. Vaikutteita haetaan monesta suunnasta aina post-metal-jyrä The Oceanista Vesterinen yhtyeeseen.

Omakustannejulkaisu on kitaristi-laulaja Aleksi Kokon ja rumpali-lyyrikko Santtu Paanasen hengentuote. Bassoraidoista, miksauksesta ja masteroinnista vastaa Antti Kasurinen. Sinkkulohkaisu edustaa monia tulevalla EP:llä kuultavia puolia: leikkisää sävellystyötä, riipivää lyriikkaa ja teknistä soitantaa.

“’Déjà Vu’ pitää sisällään progekoukkuja, kujeilevaa riffittelyä ja raastavia sanoituksia muistin ja tottumuksen vaaroista”, kuvailee Kokko.

“Biisissä vakavoidutaan ja pohditaan, mitä elämä on, jos ei suklaarasia. Tom Hanks sen kertokoon”, tokaisee Paananen kysymyksiä herättävästi.

Musiikkivideo “Déjà Vulle” oli debytoiville muusikoille mittava produktio. Omakustanteena toteutettuun videoon osallistui kymmenen yhtyeen ulkopuolista näyttelijää sekä kuvaaja. Ajatus videoon lähti pohdinnoista, missä ja miten pätevän musiikkivideon voisi toteuttaa edullisesti ja ei-kliseisesti.– Ei ainakaan treenikämpällä, kuopiolaiset totesivat. Tähtäimeen hyvä kuvausspotti, joka olisi vielä vapaana. Video kertoo, kuinka kävi. Tie johti ainakin Puijon metsiin.


Heaven-Gemini Facebookissa