Kuopiolainen rocktrio Kaikkeus julkaisi uuden singlen – vierailevana äänenä Crimfallin Helena Haaparanta

Tammikuussa debyyttisinglensä ”Valon” ulos puskenut on julkaissut uransa toisen singlen. Laulaja-kitaristi Mikko kuvailee tuoreen sinkun edustavan yhtyeen aggressiivisinta puolta.

”Pöytä Joka Ei Tyhjene on meidän aggressiivisin ja raskain mäiske tähän mennessä, ja se on käytännössä sylki, mikä pitää saada pois systeemistämme. Mukana lauluissa on Helena Haaparanta, joka tässä kappaleessa vetää niin sanotun miehen roolin.”

Vierailevana äänenä kuullaan folk metal-yhtye Crimfallista tunnettu musiikin monitaituri Helena Haaparanta, joka on toiminut myös tuottajan roolissa ensimmäisestä sinkusta lähtien. Yhtye työstää parhaillaan jo uutta musiikkia.

”Juuri käytiin nauhoittamassa neljään kappaleeseen rumpupohjat. Takana on myös eka keikka, josta tuli hyvin positiivista palautetta. Tavoitteena olisi olla hyvän ja viihdyttävän livebändin asemassa. Sellaisista tykkään itsekin.”

Kaikkeus esiintyi ensimmäistä kertaa 1. päivä kesäkuuta kotipaikkakunnallaan sijaitsevassa legendaarisessa Henry’s Pubissa yhdessä tamperelaisen Manzanan kanssa. Mikon mukaan fiilikset ovat nyt rennot, mutta pientä jännitystä on silti havaittavissa.

”Olen luonteeltani sellainen, että en itse esiintymisestä osaa stressata, mutta pienet asiat, kuten tekniikan ja välineiden toimiminen huolestuttavat aivan pirusti aina ennen keikkaa. Meininki kun on välistä aika hektistä ja energistä, niin monia asioita voi aina mennä pieleen.”

Keikalla soitettiin myös tulevia biisejä, jotka yleisö otti hyvin vastaan.

”Monet tykkäsivät itse asiassa enemmän juuri näistä ennen kuulemattomista kappaleista. Muun muassa tulevista kappaleista Pysähdy Hetkeksi nousi monelle ykköseksi. Kesäkuussa julkaistaan vielä ”vanhoista” kappaleista viimeinen tarina nimeltään Itsestään Täyttyvät Päät, mikä saattaa eepoksena nämä kolme kappaletta.”

Kaikkeus soittaa toisen keikkansa Kuopiorockissa 28. päivä heinäkuuta. Festivaalin ohjelmisto täydentyy tänä kesänä yhdellä kokonaisella lavalla, jonka myötä koko alue uudistuu. Kasinolavaa ei siispä enää tulla näkemään, vaan ohjelmisto siirtyy uimarannalla sijaitsevalle Väinöstagelle. Kaikkeuden lisäksi Väinöstagella esiintyvät perjantaina kuopiolaiset metalliyhtyeet ja sekä jyväskyläläinen thrash metal-yhtye .

Kaikkeuden kotisivut

Kaikkeus Facebookissa

Kommentoi julkaisua