Kuopiorockin 20. juhlavuoden ohjelma valmis ja aikataulut julki – juontajina Duudsonit

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 7.3.2023

Heinäkuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävän Kuopiorockin ohjelmisto laajenee Väinöstagen ohjelmajulkaisuilla sekä juhlavuoden juontotiimin julkistuksella. Samalla julkaistaan myös festivaalin aikataulut, jonka puitteissa festivaalikansa voi suunnitella saapumisensa Rokkiin. Festivaaliportit avataan torstaina 27.7.2023 klo 16:00.

Juhlavuoden juontotiimin viitat asetetaan Pohjanmaan suuntaan: rouhealla asenteella varustetut rokkikukot, Duudsoneiden Jarppi Leppälä ja HP Parviainen saapuvat Kuopiorockiin ensimmäistä kertaa valloittaen festariyleisön omien sanojensa mukaan komeina mutta ammattitaitoisina järjenääninä. Duudsoneiden mukaan ”tapahtuma ilman juontajaa on kuin juontaja ilman tapahtumaa – yksinäinen”.

Kuopiorock on jo aiemmin julkistanut pääesiintyjäkseen yhdysvaltalaisen rocklegenda Megadethin. Festivaalin 20-vuotissyntymäpäivillä nähdään myös mm. Ville Valon sooloprojekti VV kauan rokkiin odotettu Apocalyptica, Emma Gaalassa Vienti-Emman ja Metalli-Emman pokannut Amorphis sekä suomirockin legenda Apulanta. Yhteensä Kuopiorockissa esiintyy yli 40 artistia, joista uusina julkaistaan Väinöstagen ohjelma.

Väinöstagen ohjelma rakennetaan tänäkin vuonna yhteistyössä Kuopio Rock Academy kanssa. Rock Academy -yhtyeistä Kuopiorockissa torstaina esiintyvät koko festivaalin avaava Jatkoroikka666 sekä Anorexy, perjantaina Haloshade, Huuma ja Boyar sekä lauantaina Self Enslaved, Violet Garden, Licuation ja Woundstripe.

Rock Academy on nuorisotyön toimintamuoto, jolla pyritään parantamaan bänditoimintaa harrastavien nuorten edellytyksiä kehittyä musiikin osaajiksi ja tulevaisuuden ammattilaisiksi. Kuopio Rock Academy keskittyy kokonaisvaltaisesti musiikin tekemiseen ja sen esittämisen osa-alueisiin nuorten saadessa opastusta toiminnan kautta aina musabisneksen koukeroista soitinopetukseen ja markkinointiin erilaisilla klinikoilla, seminaareissa ja koulutuksissa. Kuopio Rock Academya vetävät osana Kuopion nuorisopalveluita pitkän linjan paikalliset musiikintekijät ja toimijat, Sakari Hietala ja Jarkki Pöyhönen.

Kuopiorockille yhteistyö Rock Academyn kanssa on tärkeää ja lähellä sydäntä. Tällä toiminnalla olemme mukana uuden rokkari- ja festivaalisukupolven kasvattamisessa ja on mahtavaa päästä tarjoamaan keikkamahdollisuuksia nuorille niin lavalla kuin yleisön puolella”, kertoo festivaalipäällikkö Allu Koskinen.

Lipunmyynti käy kiivaana – ensimmäiset vipliput loppuvat lähipäivinä

Kuopiorock on jo 20 vuoden ajan tuonut festarihulinaa Kuopioon. Väinöstagen, aikataulujen ja juontajien julkistusten myötä festivaalin artistiohjelma on valmis, mutta Kuopiorock tulee tiedottamaan kevään aikana vielä lisää juhlavuoden järjestelyistä sekä lipunmyynnin etenemisestä. Alueen palveluita, kumppaneita ja oheisohjelmaa julkaistaan pitkin kevättä aina ruokapalveluista nimmarointeihin ja rannan aktiviteeteistä festarielämyksiin ja synttäriyllätyksiin. Tuttuun tapaan rannan aktiviteeteissa tullaan tanssimaan mm. SKYBin eli Savon kovimpien rantabileiden tahdissa.

Tällä hetkellä lipunmyynti on erittäin kovassa vauhdissa, ja osaa lipputyypeistä on saatavilla enää erittäin rajalliset erät.

Osuman VIP-alueen 3 päivän ja lauantain vip-liput tulevat loppumaan lähipäivinä. Myös muu festivaalin lipunmyynti on ennätysvauhdissa – juhlavuosi ja sen ohjelma selvästi kiinnostaa kuopiolaisia mutta myös kauempaa tulevia. Tästä olemme iloisia”, kertoo festivaalipäällikkö Allu Koskinen ylpeänä Kuopion rokkikesän vetonaulasta, joka tuo kaupunkiin myös muita tuloja.

Selvitimme viime vuonna Kuopiorockin aluetaloudellisia vaikutuksia. Festivaalimme asiakkaat käyttivät viikonlopun aikana Kuopiossa 4,7 miljoonaa euroa. Tänä vuonna luku tulee olemaan vielä suurempi”, kertoo Koskinen.

Katso päiväkohtainen ohjelma ja aikataulu Kuopiorockin verkkosivuilta www.kuopiorock.fi/ohjelma/ 

Luetuimmat

Uusimmat