Apulanta - Tikkurila Festivaali - 2023

Kuopiorockin ensimmäiset esiintyjät julki: Apulanta, Amaranthe, Suburban Tribe sekä Blind Channel tähdittämään festivaalia

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 30.11.2023

Savon rockjärkäle Kuopiorock julkaisee ensimmäisiä artisteja kesälle 2024. Festivaali tuo Väinölänniemelle monipuolisen ja kovan kattauksen kotimaisia ja kansainvälisiä rocktähtiä, kun tapahtumassa nähdään mm. suomirockin jättiläiset Apulanta ja Eppu Normaali, ruotsalainen melodista metallia, poppia ja elektroa yhdistelevä Amaranthe, yhden viidestä paluukeikastaan Kuopiorockissa soittava Suburban Tribe sekä ”Dark Side”, ”Balboa” ja ”We Are No Saints” -hiteistään tuttu vientitoivo Blind Channel. Paikallisväriä Kuopiorockiin tuovat metallimusiikin pioneeri Tarot, jo 1987 perustettu death metal -yhtye Warmath sekä joka ikisessä nykymuotoisessa Kuopiorockissa esiintynyt ja festivaalilla suuresti rakastettu Turmion Kätilöt, joka esiintyy festivaalilla jo 20. kertaa.

Kuopiorockin ohjelmistossa nähdään myös ruotsalainen hard rock -yhtye, ”We Don’t Celebrate Sundays” ja ”Last Call for Alcohol” -kappaleista tunnettu Hardcore Superstar, tänä vuonna sekä levy-yhtiönsä Sakara Recordsin että ”Kurimus” -albuminsa 20-vuotisjuhlia viettänyt Mokoma sekä syksyn Vain Elämää -ohjelmassa kansaa yllättäneen Jouni Hynysen kipparoima Kotiteollisuus. Festivaalilla nähdään myös punk-yhtye Nyrkkitappelu sekä monsteribändi Lordi.

Tulevana kesänä festivaalilla nähdään eksklusiivinen JJYLLI & KUOPPIS – MUSIC OF KINGSTON WALL, joka esittää Kingston Wallin musiikkia huippumuusikoista koostetun superyhtyeen voimin. Jukka Jyllin ja Sami Kuoppamäen lisäksi kokoonpanossa nähdään mm. Von Hertzen Brothersista tuttu Mikko Von Hertzen sekä Amorphis-yhtyeen Esa Holopainen. Kingston Wallin viimeisestä keikasta tulee ensi vuonna kuluneeksi 30 vuotta.

Odotettu Aikainen kukko -lipunmyynti käynnistyy – Pimmeet kukot vietiin käsistä

Kesän 2024 Kuopiorockin lipunmyynti käynnistyy ohjelmajulkaisujen myötä toden teolla Aikainen kukko -lippuina, jonka myötä festivaalin virallisista myyntikanavista on mahdollista ostaa niin koko viikonlopun kuin yhden päivän festivaalilippuja. Myös Osuma VIP-liput avautuvat myyntiin verkkokauppoihin.

Julkaisimme heti tapahtuman päätteeksi myyntiin rajatun erän 3 päivän blind bird -lippuja eli Pimmeitä Kukkoja, niin kuin myö Kuopiossa sanotaan, ja ne menivät kuumille kiville. Osuma VIP-liput sen sijat ovat olleet myynnissä tähän vain yrityksille ja ryhmille. Nyt kaikki liput on vapautettu myyntiin lippukauppaan Aikaisina kukkoina, ja varsinkin Osuma VIP -lippujen osalta kannattaa olla nopea, sillä niitä ei riitä kaikille”, vinkkaa festivaalipäällikkö Allu Koskinen vauhdikkaasta lipunmyynnistä.

Festivaalilippujen lisäksi myyntiin tulevat myös leirintäliput Kuopiorockin viralliselle leirintäalueelle, joka sijaitsee Kuopionlahden kentällä. Leirintäalueella on paikkoja niin teltoille kuin karavaanareille.

Festivaalipäällikkö Allu Koskinen odottaa tulevaa kesää jo innolla. Festivaali juhlitaan jo 21. kertaa.

Kuopiorock kerää vuosittain kymmeniä tuhansia kävijöitä nauttimaan laadukkaasta ohjelmasta, rennosta tunnelmasta ja kesäisestä Kuopiosta. Kuopiorock on myös yksi niistä harvoista isoista festivaaleista, johon alaikäisetkin ovat tervetulleita. Rokki kuuluu kaikille!” kertoo Koskinen tapahtumasta.

Festivaalin alueohjelma ja palvelut julkaistaan keväällä 2024. Lisää esiintyjiä sekä kansainvälinen pääesiintyjä julkaistaan helmikuussa 2024.

Luetuimmat

Uusimmat