Kuudes Tuska-Torstai vietettiin värikkäissä merkeissä

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 30.4.2019

Kuudennessa Tuska-Torstaissa genrejen kirjo oli tämänvuotisista alkueristä ylivoimaisesti rikkain. Pisteet myös siitä, että stagelle saatiin naisenergiaa kokonaisen kolmen yhtyeen verran, joten toivotaan tämän trendin kasvavan entisestään jatkossa.

Die/May

Viimeisen alkukarsinnan aloitti synkän melodinen DIE/MAY, jonka musiikin kohdalla piti oikein googlata, josko J-Metal on todellinen olemassa oleva genre. Ja onhan se! Yhtyeen esiintymistä aistiessa tuli sellainen fiilis, että mikäli olisin manageri, niin nappaisin tästä yhtyeestä heti miten kopin: DIE/MAY on perin näyttävä paketti – ylimääräisestä stagelle tuodusta riserista plussaa! – ja voisi kuvitella, että nousevan auringon maassa yhtyeelle löytyisi iso fanijoukko. Ihan skidisti vielä varmuutta puhtaisiin vokaaleihin ja avot!

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Blame Me

Toisena aktina aistittiin suht suoraa vaihtoehto-rockia helsinkiläiseltä Blame Me! -yhtyeeltä, joka oli livenä kasvanut triosta kvartetiksi. Päällimmäisenä mieleen jäi tymäkät riffit ja taidokas laulutulkinta. Parissa biisissä oli selkeää hittipotentiaalia, ja varovasti voisikin todeta Blame Me!:n olevan tämän kauden radioystävällisin yhtye.

Kuudelta

Kolmantena lavalle nousi mystinen KuuΔelta suoraan Kouvostoliiton betoniviidakosta. Mutta mistään junttijunttauksesta ei todellakaan ollut kyse, sillä yhtyeen musiikki naittaa yhteen vahvoja itämaisia fiboja eeppis-elokuvallisiin metallitaustoihin. Ja nähtiinpä lavalla myös TT-historian ensimmäinen ihka oikea sitar!

Rujo Katras

Sopivasti neljäntenä lavalle nousi tiettävästi neljän veljeksen muodostama Rujo Katras. Ja sitä tämä totta vie oli, eli kunnon paalutusta Trio Niskalaukauksen ja Kotiteollisuuden hengessä. Voisi kuvitella, että Rujon Katraan musiikille löytyisi kuulijoita kansan syvistä riveistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Limos

Ilta jatkui ”klassisella” ja taitavasti soitetulla melodisella death metalilla, kun Kajaanista asti matkannut Limos pyöräytti matalan örinän taustalle tyylikkään riffin jos toisenkin. Alkuerien viimeisenä esiintyjänä nähtiin tamperelainen metalcore-yhtye Napalm Kitten, jonka laulaja Johanna Rutto liekitti kellaria rouheilla rock-vokaaleilla tuoden hetkittäin mieleen astetta metallisemman Guano Apesin.

Napalm Kitten

Viimeisestä alkuerästä toiseen, 16.5. kisattavaan semifinaaliin jatkoivat Blame Me! ja KuuΔelta, onnea! Semifinaaleissa arvovaltainen tuomaristo päättää kaksi ja yleisö yhden finalistin. Tänä vuonna finaalissa on myös ”kaksi voittajaa” eli tuomaristo ja yleisö valitsevat kukin yhden Tuska-esiintyjän. Tuska-Torstai on osoittautunut todella varteen otettavaksi väyläksi festivaaleille, sillä viime vuoden finaalissa vaikutuksen tehneet I Revolt ja Pahan Ikoni on lisätty myös festivaalin viralliseen ohjelmistoon.

Raportti: Joni Bitter
Valokuvaus: Sami Eräluoto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat