Kuva: TWA

Kuuntele miltä kävelevä ruumis kuulostaa: Korpsesoturin uusi kappale kuunneltavissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 23.10.2018
Kuva: TWA

Yhden kouvolalaisen miehen, Juha Ahlforsin, pimeistä visioista vuonna 2014 syntynyt Korpsesoturi on nyt valmis julkaisemaan ensimmäisen albuminsa keskelle vuoden synkintä aikaa. Levyn nimi on ”Malus Corpus”, ja sen julkaisee marraskuun 16. päivä amerikkalainen Rotted Life Records. Korpsesoturissa minkäänlaiset kompromissit eivät ole vaihtoehtoja, ja niinpä sen vanhan koulukunnan death metal on täynnä suoraviivaista aggressiota ja raakaa pitelemätöntä energiaa.

Äidinkielellä syljetyt hyvinkin henkilökohtaiset ja vihaiset sanoitukset ovat suuressa roolissa yhtyeen musiikissa, joiden taustoja Ahlfors avaakin muutamasta biisistä:

”Kappaleet käsittelevät paljon henkilökohtaisia elämässä koettuja negatiivisia asioita, joista erityisesti haluan nostaa esille ’Vapauden terä’ sekä ’Itseinhon tuhkasta’. Ensiksi mainitun sanoituksissa käsitellään vakavaa aihetta, jonka olen joutunut itsekin kohtaamaan eli läheisen ihmisen itsensä satuttaminen viiltelemällä vähentääkseen elämän aiheuttamia depressioita. Tämä on melko äärimmäinen keino, joka on ollut todella vaikeasti käsiteltävä asia omassa elämässä.

’Itseinhon tuhkasta’ pureutuu puolestaan jyrkästi nykyajan trendiin katsoa toiseen suuntaan ja olla välittämättä, jos kanssaihmisiä tai vaikka esimerkiksi koulukavereita kiusataan. Olen käsitellyt näitäkin asioita lähivuosina omassa elämässäni ja näen asian niin, että jos kiusattu ja alistettu ihminen selviää tällaisesta koettelemuksesta, tulee hänestä entistäkin vahvempi ja alistajat jäävät tasolle, jolla he alun perin olivatkin. Sisäisesti vahvat ihmiset pärjäävät elämässä ja osaavat käsitellä vaikeitakin tunteita kohdatessaan niitä.”

Kappalelista:
1. Vapauden terä
2. Pohjoinen perkele
3. Pedon merkki
4. Veriviini
5. Tuhovirta
6. Hautakivi
7. Itseinhon tuhkasta
8. Kävelevä ruumis
9. Kaivo
10. Lumiprikaati

Korpsesoturi keikalla 23. helmikuuta 2019 Coyote Brutal -festivaaleilla Moskovassa, muut keikat Suomi mukaan lukien työn alla.

KOKOONPANO
Juha Ahlfors – basso & örinä
Sami Väkkärä – kitara & taustalaulu (live-kokoonpano)
Otto Uotila – rummut & taustalaulu (live-kokoonpano)

DISKOGRAFIA
Korpsesoturi MC EP (Caco-Daemon 2017)
Korpsesoturi (+bonus) CD EP (Death in Pieces 2017)
Malus Corpus (Rotted Life 2018)

https://www.facebook.com/korpsesoturi/

https://korpsesoturi.bandcamp.com/releases
https://www.reverbnation.com/korpsesoturi
https://soundcloud.com/user-668552547
https://www.youtube.com/channel/UC_HJvy14qB9M3CXR-gNw3cw
https://www.instagram.com/korpsesoturi_official/
https://www.rottedlife.com