Kylmää kyytiä Kuopiosta – arviossa Swansongin debyyttialbumi ”Awakening”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 11.6.2024

Vuonna 2020 Kuopiossa perustettu Swansong ei selvästikään koostu noviiseista ja yhtyeen Bandcamp-sivuilta voikin lukea, että Swansong sai alkunsa entisen Up Yours -yhtyeen vokalisti Jemiinan ja Verjnuarmun kitaristi Topi Pitkäsen toimesta. Heidän lisäkseen yhtyeessä vaikuttavat toisen kitaran varressa Finn Widdow, basisti Lauri Huovinen ja rumpali Jimi Myöhänen. Ennen joulukuussa julkaistua debyyttialbumia Swansong on julkaissut myös ”Winter-Maiden” -nimisen EP:n.

”Awakening” on reilu 50 minuutin kestoinen melodinen death metal -höykytys, josta ei löysää löydy. Swansongin debyyttialbumiin kappaleet ovat melodeathille tyypillisesti raskaita poljentoja, joita rytmittävät vokalistin vaikuttava öriseminen sekä ilmavuutta tuova sävellystyö. Erityisesti solistin matala äänenkäyttö herättää huomiota, sillä Jemiina pesee kyvyillään monet miespuolisetkin örisijät.

”Awakening” etenee itsevarmasti ja vaivattomasti. Pitkäsoiton tunnelma on painostava ja raskas alusta loppuun. ”Shot In The Heart”, ”Frost Of Winter” ja nimikkokappale erottuvat edukseen instrumentaalisemman antinsa ansiosta. Myös albumin loppusuoralta löytyvä ”Fight Or Die” jää mieleen erityisen raivokkaiden loppuhuutojen takia. Paikoitellen albumi saattaa hieman turruttaa väkevän ja samankaltaisen sisältönsä puolesta, mutta suurempia sudenkuoppia pitkäsoitto ei sisällä. Kokonaisuutena ”Awakening” on niin tasokas että on vaikea uskoa sen olevan Swansongin debyyttialbumi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kappalelista:

Yhtyeen Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/groups/1459423257474730/user/100069069584697

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy