Kyyneleet polttoaineena Lauman uudella singlellä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 22.12.2019

Lauma on julkaissut uuden singlen ”Mun kyyneleet on sun polttoaine”, joka on maistiainen alkuvuodesta 2020 ilmestyvältä yhtyeen kakkosalbumilta. Singlen B-puolena on mahtipontinen ”Varjojen Valtakuntaan” -biisi.

Kaikukitaroillaan indielle ja 90-luvun suomirockille kumartavan Lauman musiikki rakentuu koukuttavista melodioista sekä purevista teksteistä. Näistä aineksista on syntynyt myös juuri julkaistu single.

”’Mun kyyneleet on sun polttoaineen’ idea syntyi toukokuisena yönä yhden meidän ikisuosikin ja esikuvan eli Hurulan keikan jälkeen Norrköpingissä. Mellanölin ja auringonpistoksen jälkimakuna tietenkin”, kitaristi Petri kertoo biisin synnystä.

Biisin sanoituksissa pureudutaan vaikeaan suhteeseen, jossa toinen osapuoli tuntuu nauttivan toisen kärsimyksestä.

”Kertosäkeen ensimmäiset lauseet loivat todella elävät mielikuvat ja siitä eteenpäin olikin helppo kirjoittaa. Raastavaa hommaa nuo parisuhdesotkut”, laulaja-kitaristi Antti kommentoi biisin tekstejä.

Singlen B-puoli ”Varjojen Valtakuntaan” syntyi hämärissä olosuhteissa Antin kotistudiolla. Masennuksesta kertovan kappaleen intensiivinen lataus kuuluu eritoten lauluosuudessa, joka on Antin kotistudiolla taltioitu ensimmäinen otto. Uusintoja tai paikkauksia ei tarvittu.

Lauman kehuttu debyyttialbumi ”Keskeltä ohi” ilmestyi vuosi sitten lokakuussa.

Luetuimmat

Uusimmat