Laadukas paketti rokkisirkusta – arviossa Circus of Rockin ”Lost Behind the Mask”

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 28.3.2024

Rumpali Mirka ”Leka” Rantasen johtama Circus of Rock julkaisi viime vuonna järjestyksessään toisen pitkäsoittonsa Frontiers Musicin kautta. Monet olivat jo ehtineet odottaa jatkoa vuonna 2021 ilmestyneelle ”Come One, Come All” -pitkäsoitolle. Kuten debyyttilevyllä on ”Lost Behind the Maskilla” mukana melkoinen joukko huippumuusikoita. Vokalistin roolissa esiintyvät niin Mr. Lordi, Peter James Goodman, Jeff Scott Soto, Santiago Ramonda kuin Antony Parviainen vain muutamia mainitakseni. Myös soittajissa vilisee tuttuja ammattilaisia kuten esimerkiksi Riitis, Roope Riihijärvi, Tuomas Väinölä, Samuli Federley ja Jykä Sirainen.

Albumit, jotka saavat kuulijansa innostumaan heti ensimmäisistä sekunneista lähtien, ovat nykypäivänä valitettavan harvassa. Yllätyinkin positiivisesti, kun ”Lost Behind the Mask” sai allekirjoittaneessa sen tunteen aikaan. Albumin jokainen raita on omanlaisensa pieni taideteos, mutta muutama biisi nousi vielä hieman muiden yläpuolelle.

Yksi niistä on levyn aloittava ”Alive And Kickin’”, jota kuunnellessa tuntee itsekin olevansa elossa. Girish Pradhanin tulkinta sopii biisiin enemmän kuin hyvin, ja biisi kulkee eteenpäin soljuvasti. Samaa kategoriaa edustavat myös seuraavina kuultavat ”Keep On Shining” ja ”Holdin’ The Gun”, joista ensiksi mainitun tulkitsee Jeff Scott Soto ja jälkimmäisen Santiago Ramonda. Erityisen paljon miellyin Jay Lewisin esittämään ”Truth Or Consequences” -raitaan, joka kumartaa upeasti 1980-luvun jenkkiläisen hard rockin suuntaan Riitiksen taidokkaalla kitaroinnilla kruunattuna.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kun levyllä vierailee suuri joukko erilaisia vokalisteja ja soittajia, on aina mahdollista, että kokonaisuudesta tulee rikkonainen. Tällä pitkäsoitolla sitä vaaraa ei todellakaan ole, vaan levy on alusta loppuun saakka ehyt paketti. Biisit ovat sävellyksineen sekä sanoituksineen erittäin onnistuneita, ja kuten aiemmin jo mainitsinkin kuulostaa jokainen kappale taideteokselta.

”Lost Behind the Maskista” on hieman vaikea lähteä kirjoittamaan mitään miinusmerkkistä – korkeintaan albumin pituus voisi olla sellainen. Yhteensä 14 raitaa bonusbiiseineen käsittävä levy on melkoinen paketti ahmaistavaksi sellaisenaan, ainakaan yhdeltä istumalta. Siksi jäin miettimään, olisiko albumi toiminut vielä paremmin biisiä tai kahta lyhyempänä? Laadukasta materiaalia on nyt niin paljon, että lopussa tulee hieman jo ähky kaikesta kuunnellusta, eikä viimeisiin kappaleisiin jaksa oikein enää syventyä niiden ansaitsemalla intensiteetillä.

Circus of Rock on mielestäni erittäin toimiva konsepti. Jään mielenkiinnolla odottamaan, onko projektille tulossa jatkoa ja ennen kaikkea sitä, keitä onkaan seuraavaksi mukana. Sitä odotellessa aion pyöräyttää ”Lost Behind the Mask” -albumin kerran, jos toisenkin levylautasella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat