Lacuna Coil – Delirium

90-luvun puolivälissä perustettu Lacuna Coil on edennyt urallaan kahdeksanteen albumiin. Tämä albumi on nimeltään ”Delirium”, ja sen julkaisusta vastaa Century Media. Yhtyeen ura on albumien tasolla mitattuna ollut melkoista vuoristorataa. Välillä yhtye tuntuu olevan erittäin pirteässä kunnossa, mutta sitten seuraavalla albumilla mennäänkin jo niin väsyneissä tunnelmissa, että kuulijaa harmittaa jo alkumetreillä. Ennakko-odotuksia ei siis juurikaan ole, mutta toivoisin toki että saataisiin annos tuota pirteämpää Lacunaa, se kun parhaimmillaan toimii varsin hienosti.

The House Of Shame” -niminen kappale avaa albumin, ja tekee sen yllättävänkin raskaalla otteella. Lacuna Coil on selkeästi ottanut musiikkiinsa vaikutteita modernimmasta mäiskeestä, ja hitusen jopa ns. asenne-metallin puolelta. Kappaleesta löytyy myös sitä perinteisempää Lacuna Coil -soundia, ja kokonaisuus toimii oikein hyvin. Avauskappaleen kanssa samoilla linjoilla jatkaa myös seuraava ”Broken Things”, joka on kuitenkin jo hieman tutumman kuuloista Lacuna Coilia. Yhtyeelle toimii selkeästi paremmin hieman raskaampi materiaali kuin popahtavat kappaleet.

Kolmantena kuullaan albumin nimikkoraita ”Delirium”, joka on melkolailla tutun kuuloista ja voisi periaatteessa olla miltä yhtyeen albumilta vain. Ihan kelvollinen, joskaan ei mikään timanttinen ralli. Seuraava kappale ”Blood, Tears, Dust” edustaa hyvin Lacuna Coilin päivitettyä versiota. Löytyy junttakitaraa, koneita, karjuntaa, poppis-säveliä ja tietenkin puhdasta naislaulua. Tämän tyylistä materiaalia on viimeaikoina kuultu aika paljonkin, mutta on pakko sanoa että kyllä Lacuna Coil hoitaa tämän homman huomattavasti pätevämmin ja tyylikkäämmin kuin esimerkiksi Amaranthe.

Albumin puolivälin jälkeen yhtyeelle iskee sama ongelma kuin Italian jalkapallomaajoukkueen viime vuosien otteissa: kun maali tai kaksi on tehty heti alkuun, alkaa väsyttävä ajanpeluu. Ei tämä nyt sentään ihan kokonaan vesity, mutta kieltämättä jälleen jää tältä yhtyeeltä se todella kova albumi tekemättä. Albumilta löytyy muutamia hyviä hetkiä, mutta kokonaisuus on liian tasapaksu. Kelpaahan Lacuna Coilia taas kuunnella jonkin aikaa, mutta valitettavasti mitään kovinkaan pitkäaikaista kuuntelua ei ”Delirium” kestä.

6/10

Kappalelista:

1. The House Of Shame
2. Broken Things
3. Delirium
4. Blood, Tears, Dust
5. Downfall
6. Take Me Home
7. You Love Me ’cause I Hate You
8. Ghost In The Mist
9. My Demons
10. Claustrophobia
11. Ultima Ratio

http://www.lacunacoil.it/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua