Kuva: Patrick Ullaeus

Lacuna Coilin uusi alku – Uunituore ”In The Mean Time” -single on julkaistu

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 21.4.2024

Italian metalliylpeys Lacuna Coil ilmoittaa olevansa uuden syklin alussa. Bändi tyhjensi aiemmin Instagram-tilinsä, jonne ilmestyi tällä viikolla ensimmäinen uusi postaus tekstillä ”Reset. Restart”. Yhtyeen fanikunta ehtikin jo odottaa julkistusta ennen kuin bändi julkaisi perjantaina uunituoreen singlen ”In The Mean Time”. Kappaleella kuullaan vierailijana New Years Day -yhtyeen laulajaa Ash Costelloa.

”’In The Mean Time’ on reflektio siitä, miten pahasti ihmiskunta on hukannut suuntansa. Elämme todella ikävää aikaa, joka on täynnä onnettomia ihmisiä, yksinäisyyttä, ahdistusta ja masennusta. Tämä kappale on kuin eräänlaista ryhmäterapiaa – kyse ei ole valitusvirrestä vaan tarkoituksena on hyväksyä, että kun on kerran mennyt rikki, on itsensä uudelleen rakentaminen raskasta ja vaikeaa. Kutsuimme New Years Dayn Ash Costellon vierailemaan tälle kappaleelle, ja hän toi lämpimällä äänellään ja karismallaan kappaleelle juuri sen mitä tarvitsimme”, kommentoi yhtye.

Ash Costello nähdään myös ”In The Mean Time” -singlelle tehdyllä musiikkivideolla, jonka ensinäyttö nähtiin Lacuna Coilin YouTube-kanavalla singlen julkaisupäivänä klo 19.00. Videon on ohjannut Patric Ullaeus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Lacuna Coilin edellinen, viime kesänä julkaistu ”Never Dawn” katkaisi pitkään jatkuneen hiljaisuuden. Bändi on pitänyt keikkarintamalla kuitenkin mekkalaa, ja sama meno jatkuu edelleen. ”In The Mean Time” -singlen julkaisua pohjusti aikaisemmin tässä kuussa kuultu uutinen Lacuna Coilin toukokuussa alkavasta Pohjois-Amerikan kiertueesta, jolla New Years Day nähdään erikoisvieraana. Kiertueuutisia on luvassa myös syksylle, kun yhtye kiertää Iso-Britanniaa ja Irlantia Blind Channelin kanssa.

”On suuri kunnia päästä kiertueelle Lacuna Coilin kanssa! Tämä on meille ensimmäinen kerta, ja sen lisäksi sain vielä osallistua bändin uudelle kappaleelle ja esiintyä sen musiikkivideolla. On etuoikeus päästä työskentelemään Cristinan kaltaisen laulajan kanssa. Saatan olla hieman puolueellinen sanoessani, että tämä [”In The Mean Time”] on lempikappaleeni Lacuna Coilin tuotannosta. Sen sanoma resonoi kovasti ajastusmaailmani kanssa”, kertoo Ash Costello.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat