Lähestyvää kevättä voi piristää Noora Louhimon soololla, Enforcedilla tai Rob Zombiella

Kirjoittanut Rudi Peltonen - 28.2.2021

Levyhyllyssä näyttää olevan tyhjää tilaa! Mobiililaitteen muistiin mahtuisi vielä lisää kuunneltavaa! Mietitkö nyt, mitä uusia julkaisuja kannattaisi hankkia? Miltä yhtyeeltä on tulossa uutta musiikkia? Maaliskuussa tarjolla on jälleen monia mielenkiintoisia uutuuksia, joista tässä muutamia.

Mork – Katedralen

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Norjan uudemman aallon black metalia edustava Mork julkaisee viidennen levynsä heti maaliskuun alussa. Thomas Eriksenin hengentuotteella kuullaan vierailijoita sellaisista yhtyeistä kuin Kampfar ja Skepticism, ja onpa mukana myös herra nimeltä Nocturno Culto (Darkthrone / Sarke). Mork on ollut myös ahkera keikkailija ainakin Norjassa ja odottaa varmasti malttamattomana, että pääsisi taas nousemaan yleisön eteen. Levynjulkkarikeikka on kiinnitetty Osloon heti maaliskuun alkuun; toivotaan sen onnistuvan.

Kings of Leon – When You See Yourself

Reilu 2-kymppinen rock-yhtye Kings of Leon pääsee myös uutuusjulkaisullaan esille maaliskuun alussa. Bändi antoi heti vuoden alussa pari maistiaista tulevalta levyltään. Ne osoittivat, että lähes viiden vuoden levytystauon jälkeenkin juna kulkee entiseen tapaan.

Enforced – Kill Grid

Uudemman polven jenkki-thrashiä edustava Enforced julkaisee kevään kynnyksellä kakkosalbuminsa. Vauhtia tuskin puuttuu tälläkään kertaa – ainakin ensimmäinen levyltä julkaistu biisi näin antaa odottaa.

Noora Louhimo Experience – Eternal Wheel of Time and Space

Noora Louhimon (Battle Beast) ensimmäinen debyytti näkee päivänvalonsa maaliskuun alkupuolella. Louhimo on siis pitänyt itsensä kiireisenä niin Battle Beastin, oman soolonsa kuin Netta Laurenteen kanssa toteutettavan projektin kanssa. Ensimmäisellä soololevyllä artisti on lupaillut kuultavan vaikutteita niin rockista, soulista, bluesista kuin countrystakin. Mielenkiintoista kuulla, millainen soppa tästä syntyy.

Orden Ogan – Final Days

Keski-Euroopassa suhteellisen suuresta suosiosta nauttiva saksalainen Orden Ogan julistaa nykyisin power metalin ilosanomaa. Musiikista kuultaa kuitenkin vielä myös folk metalin sävyjä. Tätä ilotulistusta on maaliskuun puolivälissä luvassa jälleen levyllisen verran. 

Rob Zombie – The Lunar Injection Kool Aid Eclipse Conspiracy

Herra Zombie hellii uudella kauhurockillaan kuuntelijoita. Yleensä yleisö pidättelee hengitystään, kun tältä herralta on uutta musiikkia luvassa. Pian nähdään, onko tämä vaivan väärti, koska 12.3.2021 tärähtää kuultavaksi Rob Zombien uutuuslevy

 

The Crown – Royal Destroyer

Uutta ruotsalaista death metalia pienillä rässivivahteilla tarjoilee The Crown, joka julkaisee uutuuslevynsä Metal Blade Recordsin kautta maaliskuun puolivälissä. Edellisestä bändin levystä on ehtinyt kulua pian kolme vuotta.

Eyehategod – A History of Nomadic Behavior

Mikäpä sopisikaan maaliskuun loskassakyntämisen taustamusiikiksi paremmin kuin misantrooppinen sludge? Uutta sellaista on tarjolla jenkkiläisen alan pioneerin tuottamana.

 

Memoriam – To the End

Bolt Thrower -johdannainen Memoriam jatkaa aktiivista julkaisutahtiaan heittämällä maaliskuun lopulla eetteriin jo neljännen levynsä neljän vuoden sisään. Epäilemättä luvassa on taas räväkkä death metal -rykäisy.

Marianas Rest – Fata Morgana

Kymenlaaksosta ponnistavan melodista doomia esittävän Marianas Restin nimi on ollut viime aikoina monien huulilla. Ja yhtye on ymmärtänyt myös pitää itsensä esillä: edellinen levy julkaistiin vuonna 2019, minkä jälkeen bändi solmi sopimuksen Napalm Recordsin kanssa. Yhteistyön ensimmäinen hedelmä on kuultavissa maaliskuussa.

Tomahawk – Tonic Immobility

Eipä ole Mike Pattonkaan jäänyt pelkästään ihmettelemään maailman menoa. Mr. Bungle julkaisi uuden levynsä viime vuoden puolella, ja maaliskuussa  kuultavaksi saadaan kahdeksan vuoden tauon jälkeen myös uusi Tomahawk-albumi!

Wheel – Resident Human

Maaliskuun lopussa soittimeen saadaan vielä kotimaista progeilua, kun Wheel tuuttaa kakkosalbuminsa kaikkien kuultavaksi. Esimerkiksi Toolin ystävien kannattaa tutustua tähän, jos debyytti pääsi menemään ohi.

Luetuimmat

Uusimmat