Lähiöbotox julkaisee rohkean cover-biisin – kunnianosoitus pyhälle suomalaisklassikolle

Kirjoittanut Niko Kuusela - 9.2.2023

Kesän 2022 rock-festareilla ihastuttanut rap metal -yhtye Lähiöbotox julkaisee oman versionsa ”Surupuku”-klassikkokappaleesta. Timo Rautiainen & Trio Niskalaukauksen alkuperäiskappaleen uudesta versiosta ei puutu energiaa eikä huutoa.

Lähiöbotox päätyi versioimaan energisen coverin yllätetyn kunniaksi. ”Surupuvun” uusi versio nähdään ensimmäistä kertaa Laulu rakkaudelle -ohjelmassa sunnuntaina klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.

Yhtye sai ohjelmassa vapaat kädet biisin valintaan ja tuotantoon. Vuonna 2002 julkaistu ”Surupuku” on suomalaisille pyhä rock-kappale, jonka versiointi on rohkeaa. Lähiöbotox kuitenkin kokee kappaleen uuden version toimivan hyvin ja tekevän kunniaa klassikolle.

”Teimme oman version suomalaiselle hevikansalle pyhästä biisistä. Toimme biisiin mukaan Dead Kennedys -vibaa, mikä tuntui tulevan biisiin jopa hieman itsestään.”

Bändi

Lähiöbotox on vuonna 2018 perustettu rap metal -yhtye, joka on julkaissut kaksi albumia. Yhtyeeseen kuuluvat rap-laulajat Hanad Hassan ja Luyeye Konssi, kitaristi-veljekset Jaakko Luomanen ja Harto Haukkaluoma, basisti Samuli Peurala sekä rumpali Lauri Ojala. Vuoden 2020 Emma-gaalassa peräti kolme ehdokkuutta (metalli, yhtye ja yleisö-Emma) kerännyt Lähiöbotox valmistelee parhaillaan uutta materiaalia.

Tulevana kesänä Lähiöbotox esiintyy muun muassa Helsingin Sideways- ja Turun Kesärauha -festivaaleilla. Bändi on mukana myös Nightwishin Kiteen ja Vaasan stadionkeikoilla.

Voit ennakkotallentaa biisin täältä.

Luetuimmat

Uusimmat