Lähiobotoxin yhteistyö The Hauntedin Marco Aron sekä Lost Societyn Samy Elbannan kanssa kuunneltavissa uudella ”Lähiöni Tuote” -kappaleella

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 18.3.2022

Viime vuosikymmenen lopulla, Itä-Helsingin Roihupellossa perustettu Lähiöbotox puhutteli laajasti maamme metallikansaa vuonna 2020 julkaistulla debyyttialbumillaan ”Rikkinäinen Suomi”. Tiukkoja heviriffejä rappiin yhdistelevä Lähiöbotox nousi nopeasti yhdeksi maamme seuratuimmista yhtyeistä, ja heidät noteerattiin mm. Vuoden metalli- ja Vuoden tulokas -Emma-ehdokkuuksilla edellisessä Emma Gaalassa.

Viime vuonna Itä-Helsingissä sijaitsevan treeniksen uumeniin uusia biisejä tekemään vetäytynyt Lähiöbotox on saanut seuraavan albuminsa valmiiksi. Yhtyeen toinen pitkäsoitto ”Itä-metal” julkaistaan 22. huhtikuuta, jolloin he myös esiintyvät Tampereella Nokia Arenalla Nightwishin lämppärinä. Albumin miksauksesta ja masteroinnista vastaa Grammy-palkittu Will Putney, joka tunnetaan mm. Ice-T:n luotsaaman Body Countin tuottajana.

Tulevalta levyltä julkaistiin tänään ensimmäinen single, ”Lähiöni tuote”, jossa ovat mukana Lost Societyn riveistä tuttu Samy Elbanna sekä The Hauntedin ja Face Downin laulajana tunnettu Marco Aro. ”Me ollaan toistaiseksi pidetty fiitit aika vähissä, joten nyt onkin siisti täräyttää uuden levyn ekana sinkkuna biisi, jossa on mukana, sekä laulu-, että soittofiittaukset. Marco ja Samy toivat hienosti oman jälkensä Lähiöni tuotteeseen”, yhtye toteaa.

Korona lukitsi meidät yli vuodeksi itähelsinkiläiseen kellariin, joten mitä muuta sieltä voi syntyä kuin Itä-metallia? Musiikista tuli Lähiöbotoxin mittapuulla entistä synkempää, ja on ollut hienoa lopulta kuulla, miten raskasmetallien parissa Grammynkin pokannut miksaaja Will Putney ruuvasi levyn soundin äärimmilleen.

Ensi kuussa julkaistava ”Itä-metal” on äänitetty Myllypurossa Tero ”TeeCee” Kinnusen johdolla. Miksauksesta ja masteroinnista vastaa amerikkalainen huipputuottaja Will Putney, ja tekstejä on terävöittänyt Konssin ja Hassanin apuna taiteilja Jarkko Martikainen.

Lähiöbotox keikkailee kevätkaudella seuraavasti. Kesän ja syksyn keikat julkistetaan myöhemmin.

01.04. Kempele, Zrock
22.04. Tampere, Nokia Arena w/ Nightwish
24.04. Helsinki, Jäähalli w/ Nightwish
25.05. Tampere, Tullikamarin Pakkahuone w/ Huora, Tyrantti

Kokoonpano:
Luyeye Konssi (laulu)
Hanad Hassan (laulu)
Lauri Ojala (rummut)
Samuli Peurala (basso)
Harto Haukkaluoma (kitara)
Jaakko Luomanen (kitara)

https://www.facebook.com/lahiobotox/
https://www.fullsteam.fi/fi/artistit/lahiobotox
https://www.instagram.com/lahiobotox/