Kuva: Janne Pasanen

Lahtelainen metalcorebändi Anyala julkaisee uuden sinkun ”Weight Of The World”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 11.6.2023

Metalcoreyhtye Anyala julkaisee uutta musiikkia. Nelihenkinen lahtelaisbändi perustettiin vuonna 2020 ja siltä on ehtinyt jo ilmestyä useampi single sekä viisi kappaletta sisältävä ”Conviction”-EP. Nyt tekeillä on jo seuraava EP, joka on tarkoitus julkaista vielä tämän vuoden aikana, ja siltä lohkaistaan tuore single ”Weight Of The World”.

””Weight Of The World” on kunnianhimoinen näkemys nyky-yhteiskuntaa vaivaavasta itsekeskeisyydestä. Biisissä on haettu monikerroksisuutta. Sanoituksissa on selvä teema yhteiskuntaamme vaivaavista ongelmista, mutta samalla taustalla lepää vahva sanoma yksilöiden vastuusta omista tekemisistään. Tämä ajatusmaailma on sovellettavissa ihan meidän jokaisen arkipäivään. ’Maailma näyttää siltä, millaiseksi sen itse muovaa'”, yhtyeen laulaja Robert Leksis taustoittaa.

Vahvasta ja raskaasta teemasta huolimatta biisin haettiin yhtyeelle ominaista tarttuvuutta ja energistä asennetta. Kappaleessa on havaittavissa vanhempaa metalcore-henkisyyttä, joka niputtaa lyriikoita tukevat massiiviset orkestraatiot ja kunnianhimoisen kappalerakenteen suureksi kokonaisuudeksi. Suuret kiitokset kappaleen tuotannosta saa Merta-yhtyeen laulaja Juhis ja rumpali Henri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Biisin tuottamisessa ja äänittämisessä saimme apua Merta-yhtyeen Juhis Kauppiselta ja Henri Nordmanilta. Jo aikaisemmissa biiseissä mukana ollut Nordman tarjosi studiotaan ja ammattitaitoaan avuksi rumpuäänityksiä varten. Lisäksi Nordmanin näkökulmat rumpalina auttoivat Laria soittamaan rumpusovitukset tiukaksi paketiksi. Juhis Kauppisen näkemykset sekä hänen tapansa työskennellä antoivat runsaasti uutta virtaa ja syvyyttä lauluäänityksiin. Juhiksen ammattitaito ja kädenjälki antoivat biisille toivotun viimeisen silauksen sekä ansaitun omanlaisen äänimaailmansa, joiden avulla kappale saatiin maaliin”, yhtye kehuu.

Anyala on:

Robert Leksis – laulu
Eetu Kupias – kitara
Eemeli Liedes – basso
Lari Nieminen – rummut

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat