Lahtelainen pahuus tekee hienon ja väkevän paluun – arviossa kotimaisen Evil Angelin toinen levytys ”Unholy Evil Metal”

Kirjoittanut Sami Elamaa - 7.7.2019

Lahtelainen paha, raaka ja likainen black thrash -kokoonpano Evil Angel palaa pitkästä aikaa uuden julkaisun pariin. Yhtye on ollut pystyssä jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan, mutta julkaisuja on laskettavissa kahden käden sormilla, mukaan lukien uusin kiekko ”Unholy Evil Metal”. Toki on ihan ymmärrettävää, että suppeaan julkaisukategoriaan vaikuttaa muusikoiden kiireet ja muut projektit. Viimeisimmän julkaisun, vuoden 2008 split-näytteen jälkeen Evil Angel on pitänyt paussia ainakin levytysten suhteen. Nyt tämän vuoden puolella orkesterilta on luvassa uutta materiaalia.

Evil Angelin tuotos ei ole ajan mittaan muuttunut. Toinen kokopitkä ”Unholy Evil Metal” on nimensä mukaan epäpyhää, raakaa ja mustaa thrashia. Levyn alkupuoliskolla olevat nopeat mutta silti simppeleillä riffiannoksilla varustetut tylyt ”Necro Black Mass”, ”Christ Decays” ja ”UGH!” eivät pyytele anteeksi, vaan tarjoavat kattavan annoksen rähjäistä mustaa metallia lahtelaiseen tapaan. Muutosta tai muuta poikkeavaa albumilla ei esiinny, vaikka tempo ”hieman” hidastuu ”Legions of Armageddon” ja ”Crawling from the Grave”  -kappaleiden aikana. Helpolla kuulijoita ei päästetä albumin loppupuolellakaan, sillä viimeisillä voimilla lähtevä ”Ritual Sacrifice” osoittaa, että vielä löytyy lihaa luiden päältä.

Yli puolen tunnin mittainen ”Unholy Evil Metal” tarjoaa sopivasti ilkeää ja mustaakin mustempaa raivoa. Monista kappaleista, kuten ”Christ Decays”, ”Bestial Necromancer” ja levyn päätösteoksesta ”Ritual Sacrifice” löytyy hyvin potentiaalisia ja mielenkiintoisia sovituksia ja riffittelyä. Aivan uniikeiksi näitä ei voi vielä kutsua, mutta asenne ja viha ovat kohdillaan, jolloin levyn kuuntelu ei tunnu hetkeäkään tylsältä. Niittipöksyisen Orgasmatronin aggressiivisen rujot vokaalit ja ulosanti tuovat extrapisteitä saasteiseen menoon.

Kaikille black thrashin suurkuluttajille ”Unholy Evil Metal” maistuu kympillä! Pahuus pääsee ylle, kun levy soi kaiuttimista läpi! Evil Angel on tauon jälkeen luonut mainion lisän diskografiaan.

8-/10

Kappalelista:

1. Necro Black Mass
2. Christ Decays
3. UGH!
4. Nuclear Hammer
5. Legions of Armageddon
6. Sacrificial Slaughter
7. Bestial Necromancer
8. Crawling from the Grave
9. Ritual Sacrifice

Evil Angel Bandcamp

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Luetuimmat

Uusimmat