Lahtelainen raskaan suomirockin yhtye Raaka-Aine lopettaa toimintansa

Lahtelainen raskaan suomirockin yhtye, Raaka-Aine, lopettaa uransa syksyyn 2018. Viimeinen live-keikka soitetaan Lahden Finlandia-klubilla lauantaina 15.9.2018. Liput tulevat myyntiin kevään aikana ja lipputulot lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

”Raaka-Aine on ollut meille kaikille kuin toinen perhe, työ, vapaa-aika ja intohimo. Rehellisesti voimme sanoa, että enemmän on ollut hienoa kuin huonoa. Meillä on uskollinen fanikunta, joka on kulkenut kanssamme pitkän tien, josta heille kuuluu iso kiitos. Vuosien varrella olemme tien päällä kuulleet tarinoita siitä, mitä kaikkea Raaka-Aine on ihmisille merkinnyt. Viimeisillä keikoilla on meidän vuoromme kiittää kaikesta siitä, mitä keikoillamme käyneet ihmiset ovat vuorostaan antaneet meille”, yhtye kommentoi.

Raaka-Aine nousi kotimaisen rock-yleisön tietoisuuteen vuoden 2009 Radio Rock Starba- kilpailussa “Miehen Työ”- hitillään, joka sittemmin ylitti platinarajan. Tuoreemmat sinkkulohkaisut “Kuolematon” ja “Etten tunnista itseäni” ovat hallinneet Radio Suomipopin PopTop10- listan kärkisijoja. Yhtye on julkaissut uransa aikana neljä albumia: Kipupisteet (2010), Shokkiterapia (2011), Ennen kuin toivosta luovutaan (2013) ja IV (2016).

Yhtye on ilmoittanut menevänsä vielä keväällä studioon ja julkaisevansa uutta musiikkia ennen kesää. Tarkempi julkaisuaikataulu ja -muoto ilmoitetaan myöhemmin.

Sovitut livekeikat:
16.2. Jyväskylä, Katse
17.2. Kuopio, Henry’s Pub
15.9. Lahti, Finlandia-klubi

Lisää keikkapäiviä julkaistaan kevään aikana.

Kommentit