Lainaamalla takaisin raiteilleen

Pikavipillä, lainalla, luottokortilla tai holtittomalla velkaantumisella voi saada itsensä nopeasti pahaan pulaan, ulosottoon ja luottotietojen menettämiseen saakka. Lainaa ei pitäisi ottaa mikäli ei ole varmuutta, että sen pystyy maksamaan takaisin. Oikea-aikaisella ja oikein mitoitetulla lainalla voi myös pelastaa pahaksi ajautuneen tilanteen.

Hulluinta on se kun perhe elää jatkuvasti yli varojensa ja luoton määrä vain kasvaa joka kuukausi. Saattaa olla tilanne, että on päällekäin useita osamaksuja, luottokortteja ja kulutusluottotilejä. Tähän voi kuitenkin olla ratkaisu, lisää lainaa! Kuulostaako hullulta? Se voi aluksi kuulostaa siltä mutta olla silti tässä tilanteessa järkevintä. Sen lisäksi että on ilmiselvää että tällaisessa tilanteessa pitää säästökuurille mennä muutenkin, niin säästää voi myös ottamalla halvemman lainan kun edelliset lainat yhteensä ovat. Esimerkiksi yhden yhdistelylainan jossa on matalampi korko ja vähemmänkäsittelymaksuja kuin aiemmissa lainoissa. Tällöin uusi laina voi alentaa kuukausittaisia kuluja sadoilla euroilla ja lainaa hakiessa on mahdollista neuvotellla uusi, pidempi yhtenäinen maksuaikataulu koko summalle, jolloin kokonaiskuukausierä on mahdollista saada kohtuullisemammksi.

Käsittelymaksut yksittäisistä osamaksuista ovat petollisia. Kun sopimuksia on monta, voi kuukaudessa mennä monta kymppiä pelkkie käsittelymaksujen maksamiseen, korosta puhuttamattakaan. Lainaamisessa on tärkeä ymmärtää helpot lainalaisuudet, eli käsittely maksut per yksittäinen sopimus ja korkokulut ja lyhennysaikataulu kokonaisuutena. Mikäli yläasteen matematiikka ei ole enää kirkkaana mielessä ja prosenttilaskut ei luonnistu, kannataa kysyä apua joltakin joka osaa tämän. Kyse ei suinkaan ole vaikeasta asiasta, mutta sitäkin olennaisemmasta.

Helppo kulukuuri perheen muissa menoissa auttaa yleensä jo paljon, mutta olisi silti typerää olla kilpailuttamatta halvempia lainavaihtoehtoja, mikäli sellaiseen on mahdollisuus. Uuden lainan koron ei tarvitse olla edes matalampi, jos pääset eroon seitsemästä eri osamaksusopimuksesta, joissa on jokaisessa 12 euron laskutuslisä. Säästät samankorkoisellakin lainalla jo melkein 100 euroa kuussa pelkissä sivukuluissa. Uudelle lainalla on helppo maksaa pois vanhat ja keskittyä maksamaan pois yhtä lainaa kerrallaan. On myös paljon vähemmän muistettavaa ja stressattavaa kun maksuja menee vain yhteen paikkaan.

Kevytmielistä velkaantumista ei voi suositella kellekään mutta kilpailuttamalla kulutusluotot, osamaksut ja pikavipit, voi säästää merkittävän määrän rahaa. Tämä auttaa juuri niitä henkilöitä joilla alkaa olla jo tiukat paikat ja hyvät neuvot tulevat tarpeeseen.

Kommentoi julkaisua