Lamb of God -dokumentti ja Metalhead-elokuva nähtävillä Oulun musiikkivideofestareilla

Lamb Of God 201321. kerran järjestettävät Oulun Musiikkvideofestivaalit eivät ole tänäkään vuonna unohtaneet raskaamman musiikin ystäviä ohjelmistossaan, sillä tarjolla on Lamb of Godin laulajan Randy Blythen oikeudenkäynnistä kertova ”As the Palaces Burn”, sekä islantilainen nuoren naisen kasvutarina Metalhead. Molemmissa elokuvissa metallimusiikki tuodaan loistavasti esille elämäntapana, ilman liioittelua tai siirappisuutta.

As the Palaces Burn -dokumentin piti alunperin keskittyä kuvaamaan Lamb of Godin faneja ympäri maailmaa, mutta yhtyeen laulajan Randy Blythen joutuessa pidätetyksi Tsekissä taposta epäiltynä, dokumentin suunta muuttui täysin. Dokumentti esittelee katsojalle monitasoisesti ja lähietäisyydeltä bändin, joka kamppailee harvinaislaatuisen kriisin kanssa.

Metalhead on monisyinen 1980-luvulle sijottuva islantilainen perhedraama, mutta myös kasvutarina ahdistavassa pikkukyläilmapiirissä. Elokuvan keskiössä on nuori nainen nimeltä Hera, jonka perhe on kykenemätön elämään normaalia arkea. Kumpikaan, alkoholismi tai uskonto, ei toimi Heralle hänen etsiessään omaa tietään elämässä. Hänen onnekseen lohtu löytyy metallimusiikista.

Näytösajat ja liput:
As the Palaces Burn – to 28.8. klo 21 & pe 29.8. klo 20
Metalhead – to 28.8. klo 19 & la 30.8. klo 19

Molempiin näytöksiin liput ovat 6€ ja lippuja myy Kulttuuritalo Valveen lippumyymälä Oulussa (p. 08 5584 7575).

Lisätietoja muusta ohjelmistosta ja aikatauluista: www.omvf.net

Kommentoi julkaisua