Lamb Of God -solisti Randy Blythe jakaa turvallisuusneuvoja konsertteja ajatellen Astroworldin tragedian tiimoilta

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 15.11.2021

Musiikkimaailmaa on järkyttänyt hiljattain räppäri Travis Scottin luotsaaman Astroworld -tapahtuman kauhut. Scottin konsertin aikana väentungos kävi niin suureksi, että yleisössä yhdeksän ihmistä rusentui kuoliaaksi ja usea loukkaantui.

Nyt metalliyhtye Lamb of Godin keulakuva Randy Blythe on päättänyt nostaa esille ohjeita turvallisuuteen metallikonserteissa. Blythe kirjoitti omia ajatuksiaan sosiaaliseen mediaan juuri ennen Lamb of Godin esiintymistä Welcome To Rockville -festivaaleilla.

”En aio antaa tuomiota, sillä en ollut itse henkilökohtaisesti paikalla. Mutta uskon, että ihminen mikrofonin varressa on lopulta suurimmassa vastuussa”, Blythe aloittaa ja jatkaa:

”Kaikki, jotka tuntevat tarinani, tietävät, että minulla on hyvin surullinen, henkilökohtainen kokemus siitä, etten ole pystynyt pysäyttämään hallinnasta karannutta show’ta – kannan sen mukanani hautaan asti. Turvallisempien esitysten puolestapuhujana toimiminen on sekä velvollisuuteni hyvänä ihmisenä, että kuolleen fanin perheelle antamani lupauksen täyttäminen.”

Blythe jakaa seuraavaksi hieman ajatuksiaan siitä, miten toimia kaikkien turvallisuuden vuoksi. Laulaja tiedostaa, että lavalta käsin saattaa olla hankalaa arvioida, millainen tilanne yleisössä on.

”Jos joku loukkaantuu, ’soitto seis’ – huutaminen lavalla olevalle bändille ei oikein toimi, koska ellei koko yleisö huuda sitä, se vain sulautuu kaikkeen meteliin. Käsien hurja heiluttelu ilmassa ei myöskään auta – se näyttää vain lisää liikettä liikemeressä”, Blythe kirjoittaa.

Sen sijaan Blythe kehottaa ihmisiä ristimään käsivartensa päänsä yläpuolelle tai näyttämään ”time-out” -käsimerkkiä. Kumpikin ovat kansainvälisesti ymmärrettäviä symboleita.

Blythen postauksen voit katsoa kokonaisuudessaan alhaalta.

Myös Slipknotin Corey Taylor otti kantaa Astroworldin tapahtumiin.