Lamb Of God – The Duke (EP)

lamb-of-god_the-dukeLamb Of God on aina ollut yksi suosikkibändeistäni. Bändiä on tullut kuunneltua vuosien varrella paljon ja onhan se toki nähty livenäkin. Siksi odotukseni tästäkin julkaisusta olivat alustavasti korkealla. Uusi EP ”The Duke” julkaistaan Nuclear Blast Recorsin kautta 18.11. ja vinyylipainos ilmestyy 25.11.

Ensimmäinen EP:n nimikkokappale ”The Duke” on tehty kunnianosoitukseksi leukemiaan kuolleelle fanille. Ennen kuolemaansa fani nimeltä Wayne Ford oli saanut mahdollisuuden tavata ja tutustua Lamb Of Godin laulaja Randy Blytheen. Randyn mukaan heistä oli tullut ystäviä, ennen kuin Wayne sitten menehtyi. Kappale tuleekin varmaan saavuttamaan mahdollisen suosionsa ajatuksen, ei niinkään musiikin vuoksi. Kun alan kuunnella tätä, olen ihan kummissani: onko nyt edes Lamb Of God kyseessä? Jos joku on joskus toivonut LOG:n musiikkiin jotain vaihtelua, tässä sitä nyt on tarjolla. Itselleni ei kyllä ihan uppoa. Randy laulaa liiankin cleanisti, ja täytyi oikein tarkistaa, onko kappaleessa todella sama laulaja. Musiikista löytyy jotain tuttuakin, mutta tällaiselle metalli-ikonille tämä on kyllä mielestäni yllättävä julkaisu. Tässä vaiheessa täytyy toki myöntää, että omat odotukset ovat saattaneet olla liiankin korkealla. Saatan tarvita tähän hiukan useampia kuuntelukertoja.

Toinen kappale ”Culling” alkaa onneksi heti vähän tutumpaan tyyliin. Tämä on sitä settiä, mitä ainakin minä olen odottanut ja tottunut bändiltä kuulemaan. Laulaja kuulostaa taas itseltään, ja kappaleessa loistetaan myös Lamb Of Godille tutuilla kitaranvingutuksilla. Tämä EP:n toinen täysin uusi kappale yltää juurikin sille tasolle, mitä olen bändiltä odottanut.

Loput kolme kappaletta ovat ennestään tuttuja vuonna 2015 julkaistulta ”VII Sturm Und Drang” -levyltä. Tällä kertaa kyseessä ovat kappaleiden liveversiot. Tämä on ihan kiva täydennys EP:lle, jos tällaisista livetaltioinneista sattuu pitämään. Itse kuuntelisin ehkä ennemmin jotain muuta, mutta tällä keinoin on EP saatu kivasti pakettiin.

En usko, että Lamb Of God tekee huonoa musiikkia. Jos tyyliin kuitenkin haetaan jotain muutosta, vaatii se kuuntelijalta hieman totuttelua. Tämän julkaisun ideana on menehtyneen fanin kunnioittaminen, ja siinä tällä onnistutaan varmasti. Itse jään odottamaan seuraavaa ja parempaa pitkäsoittoa.

7½/10KaaosZine levyt

Kappalelista:

1.The Duke
2.Culling
3.Still Echoes (live @ Rock am Ring)
4.512 (live from Bonnaroo)
5.Engage The Fear Machine (live from Bonnaroo

Kirjoittanut: Taru Ruusu

Kommentoi julkaisua