Kuva: Minttu Nurminen

Länsirannikon post-metal-toivo Besra aktivoituu – uusi uljas video katsottavissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 27.8.2020
Kuva: Minttu Nurminen

Vuonna 2014 entisen Callisto-kitaristi Johannes Nygårdin visiosta syntynyt turkulainen post-metal-yhtye Besra aktivoituu julkaisemalla musiikkivideon uudesta kappaleestaan ”Unsullied”. Biisi on äänitetty samoissa studiosessioissa ”Anhedonia”-debyytin (2018) kanssa, mutta julkaisunsa se saa vasta nyt. Yhtye on parhaillaan studiossa valmistelemassa toisen albuminsa kappaleita, ja uutta materiaalia tullaan julkaisemaan ensi vuoden aikana. Voit katsoa videon tästä:

Yhtyeen rumpali Ville Kaisla taustoittaa uutta biisiä seuraavasti:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Vaikka ’Unsullied’ ei musiikillisesti ollutkaan samassa linjassa esikoisemme kanssa, on sen syntytarinassa paljon yhteneväisyyksiä levyn teemaan. Haluamme edelleen kertoa ihmisistä, jotka taistelevat arjessaan mielenterveysongelmien kanssa tai jotka ovat kokeneet henkistä tai fyysistä väkivaltaa elämässään. Näitä aiheita ympäröi edelleen tietynlainen puhumattomuuden kulttuuri, joka tekee asioiden ratkaisemisesta vielä vaikeampaa.

Tuntuikin hyvin luontevalta tehdä kappaleelle myös musiikkivideo, jonka tematiikka toimii jatkumona aiemmalle ’Pariah’-videolle ja joka osaltaan päättää yhdenlaisen musiikillisen aikakauden Besralle.”

KOKOONPANO
Hannes Hietarinta – laulu & koskettimet
Johannes Nygård – kitara
Ville Kujansuu – kitara
Pekko Seppälä – basso
Ville Kaisla – rummut

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

DISKOGRAFIA
Atlases/Besra Split 8″ (omakustanne 2018)
Anhedonia (Temple of Torturous 2018)

https://www.facebook.com/besraband
https://www.instagram.com/besra_band
https://www.besra.band