Kuva: Atte Mäläskä

Länsiväylä paljastaa toimivan parisuhteen salaisuuden

Kirjoittanut Niko Kuusela - 4.9.2022

Länsiväylän kolmas single ”Siinä mut et läsnä” on arjenmakuinen erobiisi, jossa pohditaan läsnäolon ja hetkessä elämisen merkitystä parisuhteessa. Voiko etäisyyden kuroa matkoilla, tavaroilla ja viihteellä? Lopputulos tuskin on sitä mitä haemme, vaikka moni meistä näin toimiikin.

”Koskaan et ole niin yksinäinen kuin parisuhteessa. Tässä laulussa yritin tuoda esille yksinäisyyden tunnetta, jonka moni meistä parisuhteessa valitettavasti kokee. Osa hetkellisesti, osa vuosien ajan. Joskus ei vaan riitä, että on siinä. Pitää olla läsnä. Ja varsinkin näinä päivinä, kaikkien aistiärsykkeiden armoilla mikään ei tunnu niin vaikealta”, kertoo Rytsölä kappaleen tarinan taustoista.

Kappale on saanut syntysysäyksen Rytsölän lähipiirissä jaettujen kokemusten myötä. ”Viidenkympin korvilla moni mies uskaltaa lopultakin avautua asioista niiden oikeilla nimillä. Ehkä tämä keski-ikäisyys tekee myös kuuntelemisesta helpompaa, kun huomaamme, että niin moni meistä on samassa veneessä, eikä välttämättä kipparia ole edes mukana”, naurahtaa Jaakko lopuksi.

Luetuimmat

Uusimmat