Kuva: Atte Mäläskä

Länsiväylältä uusi single ”Tuntematon”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 2.10.2022

Länsiväylän neljäs single ”Tuntematon” istuttaa kuulijansa niin monen kodin olohuoneesta tutulle kylmenneelle sohvalle, jonka keskelle on kasvanut ihmisen mentävä rotko. Arki, vuodet, kiinnostuksen kohteet ja kiinnostamattomuudet repivät ihmisiä erilleen, eikä toisen muuttuminen tuntemattomaksi kaikkien vuosien jälkeen olekaan mielikuvitusta.

”Musiikillisesti lähdimme kunnianhimoiselle tielle. Kappale alkaa mahtipontisella introlla, joka muistuttaa jopa Nightwishin tuotantoja. Epäilen, ettei Suomessa ole ennen laulettu Transitista tällaisen orkestraation säestämänä”, naurahtaa Jaakko Rytsölä, joka on kirjoittanut kappaleen sävelen ja sanat.

”Tarina kappaleen taustalla on ikävä kyllä kovin monelle keski-iän saavuttaneelle miehelle ja naiselle tuttu. Yhteiset vuodet ja muuttuvat kiinnostuksen kohteet ajavat ihmisiä erilleen, ja ennen se niin tuttu ja turvallinen ihminen muuttuukin yllättäen, salakavalasti tuntemattomaksi. Tämänkin kappaleen inspiraationa on toiminut tarinat ja tapahtumat lähipiiristä ja osin myös omasta elämästäni”, summaa Rytsölä kappaleen loppusoinnut.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat