Lars Ulrich paljastaa, mistä Metallica sai idean ”snake pit” -lavarakennelmalleen

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 23.5.2023

Metallijätti Metallica on käyttänyt jo pitkään keikoillaan lavarakennelmaa, jossa osa faneista sijoittuu keskelle ”snake pitiksi” kutsuttua, timantin muotoista lavarakennelmaa. Yleisö pääsee näin keskelle bändiä, joka sijoittuu heidän ympärilleen lavalla.

Tuoreessa Apple Music 1 -ohjelman haastattelussa bändin rumpali Lars Ulrich paljastaa, että idea kyseiselle lavalle syntyi alun perin ravintolasta.

”Snake Pit on ollut osa sitä, mitä olemme tehneet jo 30 vuoden ajan, aina ’Black Album’ -päivistä lähtien… Snake Pit sai alkunsa siitä, kun eräs managerimme New Yorkissa 80-luvun lopulla, 90-luvun alussa, sai idean, että kun menet ravintolaan, ravintolan paras paikka ei itse asiassa ole salissa, vaan paras paikka on keittiössä. Hulluissa, hienoissa ravintoloissa, joissa pääsi jotenkin keittiöön ja syömään keittiössä, olit siellä, missä kaikki tapahtui”, Ulrich kertoo ja jatkaa:

”Black Album -kiertueen käärmekuopan ideana oli periaatteessa olla keskellä lavaa. Meillä oli siis timantin muotoinen lava, ja lavan keskellä oli 30-40 paikkaa. Radiokilpailun voittajat, ystävät, perhe ja muutama hullu fani yleisöstä päätyi tuohon käärmekuoppaan ja he olivat lavalla kanssamme. Sitten se muuttui, ja periaatteessa jo kai 30 vuoden ajan käärmekuoppa on ollut olennainen osa ainakin Metallican sisätilojen keikkoja.”

”Ja sitten stadioneilla, kun olemme soittaneet ulkona, se on ollut ikään kuin lavan jatke. Ne eivät ole koskaan olleet kovin suuria. Sinne on mahtunut pari sataa sinne sun tänne. Meille kerrottiin 900-1200, riippuen tietysti tiheydestä. Ja kuten tiedätte eri maissa on eri palomestarit ja heidän sääntönsä ovat erilaisia ja kaikkea tällaista.”

Metallica konsertoi Suomessa 7. ja 9. kesäkuuta 2024.

Luetuimmat

Uusimmat