Lasten Hautausmaa tarjoaa esimakua toukokuussa ilmestyvältä albumiltaan ja lähtee laajalle kiertueelle

Lasten HautausmaaLasten Hautausmaa -yhtyeen nimetön – tai nimeä II totteleva – uusi albumi ilmestyy Svart Recordsin kautta toukokuun lopussa. Median sekä yleisön kiittelemä debyytti ehti ilmestyä vain vuosi sitten ja jo nyt Lasten Hautausmaa lähestyy kuulijoitaan uudella tuotannolla. Bändin pääbiisintekijän Tuomo Mannosen mukaan debyyttialbumilla muotoutunut linja pysyy pääpiirteittäin entisellään, mutta pientä muutosta on havaittavissa.

– Uudella levyllämme yhdistyy Lasten Hautausmaan folkimpi ja rokimpi puoli. Mukana on kaksi täysin akustista kappaletta, muutama säröinen biisi ja sen lisäksi myös iskelmäpoljentoista tummaa poppia.

Yhtyeen mukaan pyörää ei ole lähdetty keksimään uudelleen, vaan tuore levy jatkaa aiempaa Lasten Hautausmaa-linjaa. Omaa sanoituksellista maailmaa täydentää yksi lainateksti runoilija Saima Harmajalta, jonka tuotannosta valittu  runo Sidottu on myös toinen levyn akustisista vedoista.

Yhtye ei hellitä keikkatahdstaan edes uuden levyn julkaisun vuoksi, vaan painaa paikkakunnalta toiselle tiiviisti. Pääsiäisenä Lasten Hautausmaa nähdään minirundilla Helsingissä, Lahdessa ja Kouvolassa. Huhtikuussa ovat vuorossa ainakin Turku, Seinäjoki, Vaasa, Pori ja Kuopio. Levyn julkaisun huitteilla yhtye vierailee muiden muassa Joensuussa, Jyväskylässä, Oulussa sekä Hämeenlinnassa – ja lisää keikkoja sekä festaribuukkausia ilmoitellaan piakkoin.

Lasten Hautausmaan toinen levy ilmestyy 20.5.2016 Svart Recordsin julkaisemana ja se on hankittavissa vinyyli-, cd- ja digitaalisissa muodoissa. Esimakua tulevalta albumilta on kuunneltavissa Svart Recordsin Soundcloud-sivuilla:

Keikat:
24.03. Helsinki, Wäiski
25.03. Lahti, Torvi
26.03. Kouvola, House of Rock
08.04. Seinäjoki, Rytmikorjaamo
09.04. Turku, GONG
15.04. Vaasa, Hullu Pullo
16.04. Pori, Poriferia-Fest
22.04. Tampere, Pakkahuone
29.04. Kuopio, Henry’s Pub
30.04. Helsinki, Virgin Oil Co.
06.05. Oulu, 45 Special
07.05. Joensuu, Ravintola La Barre
13.05. Lappeenranta, Lucky Monkeys
14.05. Jyväskylä, Katse
27.05. Hämeenlinna, Suisto
04.06. Tampere, Vastavirta-Klubi
04.06. Tampere, Tampereen Kirjasto
11.06. Helsinki, Korjaamo
15.07. Koria, Pioneerifestivaali
17.07. Joensuu, Ilosaarirock
24.07. Kouvola, Jättömaa

Kommentoi julkaisua