Kuva: Veera Konsti

Lasten Hautausmaa -yhtyeestä tutun Tuomo Mannosen ensimmäinen soololevy ”Sydänsipsi” ulkona nyt!

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 11.11.2022

Tuomo Mannonen julkaisi ensimmäisen ”Sydänsipsi”-nimisen soololevynsä tänään 11. marraskuuta. Mannonen kertoo sooloalbumistaan sekä sen nimestä seuraavaa:

”Sydänsipsi on kuin neliapila – sydämenmuotoinen perunalastu, jonka löytää joskus sipsejä syödessään. Silloin saa toivoa! Soololevyni lauluista tuli yllättäen pop- ja rakkauslauluja, vähän omintakeisella kulmalla. Ne kuvastavat minun musiikillista tarinaa 60-luvun popista suomalaiseen iskelmään ja rokkiin.”

Levyn tekstit ovat osittain hyvinkin omakohtaisia, mikä on tuntunut vapauttavalta tavalta tehdä sanoituksia. Suurena vaikuttajana levyn soundiin on ollut albumin tuottajakaksikko Antti Takalo (A. Takalo) ja Niko Saarinen (Lasten Hautausmaa, Mellow waves, Vesilinja), jotka soittavat myös livebändissä. Levyllään kuullan duetot Kristiina Vaaran (Lasten Hautausmaa) ja Armi Harmion kanssa, artisti kertoo.

Albumin focus track eli single on ”Taxi, juna ja lentokone”. Playground Music julkaisi albumin digitaalisesti, CD:nä ja vinyylinä.

Tuomo Mannonen on kouvolalainen biisintekijä, joka vastaa pääosin Lasten Hautausmaa -yhtyeen sanoituksista ja sävellyksistä. Lisäksi Mannonen on soittanut ja tehnyt musiikkia lukuisissa muissa eri kokoonpanoissa. Mannosella on noin 130 sävellettyä ja sanoitettua kappaletta Teostossa. Lisäksi Mannonen on luonut työryhmänsä kanssa äänimaailman ja säveltänyt musiikin Loukko-dokumenttielokuvaan Ylelle.

Luetuimmat

Uusimmat