Lasten Hautausmaalta uusi albumi tammikuussa: ensimmäinen video julki

Svart Records julkaisee tammikuussa 2018 Lasten Hautausmaa –yhtyeen uuden levyn nimeltä ”III”. Albumi äänitettiin heinäkuussa Rasin vanhan kyläkoulun hirsisessä luokkahuoneessa, mikä jäi erityisenä kokemuksena yhtyeen laulaja Kristiina Vaaran mieleen.

Oltiin kesäretriitillä Valkealan metikössä, ja koko viikko saatiin keskittyä vain levyn tekemiseen ja keskenämme olemiseen. Se oli monella tapaa palikat paikoilleen loksauttava kokemus. Välillä nauratti, välillä itketti, ja sellaistahan tämä homma on, parasta mitä voi olla. Pitkiksi venyneiden äänityspäivien jälkeen hiippailtiin pihasaunaan ja pistettiin grilli tulille.

Yhtyeen mukaan uuden levyn kappaleet liikkuvat sanoituksellisesti Stephen Kingin Langolieereissä, Tove Janssonin sota-ajan seikkailuissa, Varsovan piirityksessä, kraatterijärvissä, öisissä junamatkoissa ja muissa Lasten Hautausmaalle tyypillisissä aiheissa. Levylle on taltioitu myös yksi lainabiisi, jonka laulaa biisin päätekijä Markus Tukia (Barefoot Brothers) yhdessä Lasten Hautausmaan laulaja Kristiinan kanssa. ”Maan äiti” -kappale on liki parikymmentä vuotta vanha, mutta saa ensiesityksensä vasta nyt.

Svart Records julkaisee Lasten Hautausmaan albumin ”III” 19.1.2018. Yhtye lähtee heti julkaisun jälkeen levynjulkaisukiertueelle, joka starttaa 26.1. Joensuun Kerubista ja päättyy 24.2. Kouvolan Downtowniin. Levyn ensimmäinen single on  ”Onnellinen hullu”, jonka video on parhaillaan katsottavissa Svartin Vimeo-kanavalla osoitteessa https://vimeo.com/245157417

Lasten Hautausmaa on vuonna 2013 perustettu kuusihenkinen kouvolalaisyhtye, joka soittaa tummanpuhuvaa rockia pop-vivahteilla. Yhtye on tehnyt kaksi albumia, sinkun ja ep:n, jotka on julkaissut Svart Records. Nimensä yhtye on napannut Aapeli Kissala ja Antipatia -yhtyeen kappaleesta. Bändin jäsenet vaikuttavat yhtyeissä Kivesveto Go Go, Vaarallista, Gretel´s Moonlight Motel ja The Mutants. Suomen Rock-klubien liitto palkitsi yhtyeen vuonna 2015 livemusiikin edistämisestä Tankki täyteen -palkinnolla.

Lasten Hautausmaa: Onnellinen hullu –video (ohjaus: Arto Tommiska / www.atomika.fi)

Vimeo:

YouTube (julkaisu perjantaina, mikäli Teosto ja Google saavat riitansa sovittua):

https://www.facebook.com/svartrecords/
https://www.facebook.com/lastenhautausmaa/

Lasten Hautausmaa – keikat 2018:
26.1. Joensuu, Kerubi
27.1. Jyväskylä, Lutakko
2.2. Hämeenlinna, Suistoklubi
3.2. Lahti, Torvi
9.2. Helsinki, Tavastiaklubi
10.2. Tampere, Klubi
16.2. Kajaani, Rock House Kulma
17.2. Oulu, 45 Special
23.2. Lappeenranta, Old Cock
24.2. Kouvola, Bar Downtown

Kommentoi julkaisua