Lasten Hautausmaan neljäs levy ilmestyy tammikuussa: ensimmäinen single ja video ulkona nyt

Jo debyyttilevyllään monen kestosuosikiksi noussut Lasten Hautausmaa julkaisee järjestyksessään neljännen levynsä tammikuussa. Levyä valmisteltiin rauhassa kahdeksan kuukauden keikkatauon aikana. Tällä kertaa koko kuusihenkinen bändi osallistui sävellys- ja sovitustyöhön, mikä kuuluu yhtenäisempänä soittona, stemmoina ja isompana soundina.

Muutoksena aiempaan on myös se, että kyseessä on yhtyeen ensimmäinen todellinen studioalbumi. Lasten Hautausmaa odotti näet neljänteen pitkäsoittoon asti mennäkseen oikeaan studioon nauhoittamaan täyspitkää levyä. Aiemmin äänitykset ovat hoituneet yhtyeen omassa treenikämppästudiossa. Nyt nauhoituspaikaksi valikoitui SF Sound Studio Joensuussa ja ajankohdaksi juhannus, mikä toi omaa taikansa äänityksiin, kun paikan yllä kiertäneet ukkosmyrskyt koettelivat äänittäjän hermoja. Ottoja kellotettiin lopulta lähestyvien ukkosrintamamien mukaan.

Esimakua tulevalta levyltä julkaistaan 15.11.2019, jolloin Lasten Hautausmaa julkaisee ensimmäisen sinkun ”Sähköisku”. Kappaleen taustalta löytyy omakohtainen rajatilanomainen ajanjakso, joka ikuistui kappaleelle sen sävellysvaiheessa.

”Kappale syntyi kuumeessa. Sairastin viikon ja valveillaoloajan rämpytin kitaraa minkä jaksoin. Biisi ei jättänyt rauhaan. Välillä nousin sängystä tekemään jonkun muistiinpanon. Sain tekstin ja biisin rungon valmiiksi ennen kuin ruumiinlämpö palasi normaaliksi, ehkä se kuuluu läpi”, kappaleen tekijä, kitaristi-laulaja Tuomo Mannonen kertoo.

Laulaja Kristiina Vaaran oli helppo samaistua Mannosen sairastuvalla säveltämään kappaleeseen.
”Kun Tuomo soitti biisin mulle ekaa kertaa, sain heti kiinni sen tarinasta, sille oli helppo antaa ääni.”

Svart Records julkaisee Lasten Hautausmaan levyn ”IV” 24.1.2020. Yhtye nähdään keikoilla ympäri maan, ja kiertue alkaa julkaisupäivänä Kuopion Henry’s Pubista ja päättyy 29.2. Kouvolan House of Rockiin.

Levyn ensimmäisestä singlestä ”Sähköisku” on juuri julkaistu Arto Tommiskan käsialaa oleva video, joka on katseltavissa Svart Recordsin YouTube-kanavalla tästä:

Lasten Hautausmaan keikat talvella 2020:
24.01. Kuopio, Henry’s Pub
25.01. Oulu, 45 Special
31.01. Helsinki, Tavastiaklubi
01.02. Savonlinna, Play Lounge & Bar
07.02. Hämeenlinna, Suistoklubi
08.02. Kotka, Haukka Music Bar
14.02. Joensuu, Kerubi
15.02. Jyväskylä, Musta Kynnys
21.02. Lahti, Finlandiaklubi
22.02. Turku, Apollo
28.02. Tampere, Klubi
29.02. Kouvola, House of Rock

Voit tarkistaa bändin viralliset tuotteet Backstage Rockshopista täältä.

Lasten Hautausmaan Facebook:
https://www.facebook.com/lastenhautausmaa