Kuva: Sanni Luttinen & Lenni Laine

Late_Lokakuun julkaisi debyyttialbuminsa ”Lokakuun ensimmäinen”

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 5.3.2023

Late_Lokakuun -taiteilijanimeä käyttävä oululaislähtöinen muusikko Lauri Huovinen julkaisi suomenkielistä rockia ja metallimusiikin eri sävyjä yhdistelevän debyyttialbuminsa 3. maaliskuuta. Levy kantaa nimeä ”Lokakuun ensimmäinen” ja se on kuunneltavissa suoratoistopalveluista.

Lauri vaikuttaa myös Bad Baron ja Zarthas -yhtyeissä ja hänet nähtiin muutama vuosi takaperin myös Voice of Finlandin yhdeksännellä kaudella Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin tiimissä, jossa hän eteni Knock out -vaiheeseen asti. Sooloprojektissaan Lauri tuo esille syvällisempää puoltaan ja hänen sanoitukset maalailevatkin kuvia ihmismielen hämäryydestä, historian ilmiöistä, todellisuuden ja yliluonnollisen rajankäynnistä sekä ikiaikaisista uskomuksista. Musiikillisesti syvyyttä kokonaisuuteen tuovat runsaat laulut sekä sinfoniset elementit. Hän kertoo levyn teosta ja kirjoitusprojektista seuraavaa:

”Suomeksi kirjoittaminen on ollut haaste, jota olen kohtalaisen sujuvasti vältellyt tähän asti. Minua on aina kiinnostanut yliluonnollisuus ja parapsykologia, joten näitä aiheita sivuten aloin työstämään sekä rivejä, että rivien välejä. Pyrin kirjoittamaan synkkiä ja henkilökohtaisia tarinoita. Jokaiseen biisiin tulee jotain koettua ja elettyä, sillä uskottavimmat tekstit on niitä joissa todella tiedetään mistä puhutaan. Ja Late_Lokakuun on se mun oman elämän varjopuoli iloineen ja suruineen. Se, joka monesti näkee asioita joita pystyy ainoastaan ihmettelemään”

Lauri Huovisen (laulu, soittimet) lisäksi levyllä kuullaan joukko vierailijoita:

Sanni Luttinen, laulu (Kuun Pimeä Puoli)
Jarmo Luttinen, kitara (Kuun Pimeä Puoli)
Timo ”Iso-T” Käsmä, kitara (Zero Nine)
Tomi Kurtti, laulu (Mysterizer)
Sanna Sola, laulu (Fireproven)
Janne Väätämöinen, kitara (Fireproven)
Samuli Federley, kitara

Pääset kuuntelemaan ”Lokakuun ensimmäisen” tästä: