Latinorytmit kohtaavat metallin kitarasankari Erick Avilan ”Songo”-singlellä: Chileläistähti muutti Turkuun ja keräsi ympärilleen suomalaisen kokoonpanon

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 20.5.2021

Suomessa asuva chileläiskitaristi, säveltäjä ja tuottaja Erick Avila on julkaissut tänään uuden ”Songo”-singlensä. Suomalaisen yhtyeensä kanssa latinalaisen Amerikan rytmejä metalliin ja tunnelmalliseen intrumentaalirockiin sekoitteleva Avila on hionut omaperäistä fuusiotaan jo vuosia.

“Olen työskennellyt musiikkibisneksessä jo yli 20 vuotta ja päässyt jakamaan lavoja muun muassa Nightwishin, Paul Gilbertin, Blind Guardianin, Epican ja Rhapsodyn kanssa – sekä Six Magics -yhtyeeni kanssa että sooloartistina”, Avila kertoo.

“Vuonna 2016 otin suuren loikan urallani, kun päätin alkaa keskittyä latinalaisamerikkalaisten rytmien ja metallin sekoittamiseen. Tämän seurauksena syntyi toinen soololevyni ’Origen’, jonka promokierros toi minut Suomeen ja Turkuun, jonne päädyin lopulta asumaan. Kasasin ympärilleni uuden bändin osaavista suomalaismuusikoista, ja kahden vuoden ahkeran treenirupeaman jälkeen jätkillä on hallussa aivan uudenlainen setti rytmejä. Väitänkin, että olet tuskin kuullut ihan vastaavaa fuusiota aiemmin”, Avila jatkaa.

Avilan bändissä ovat mukana Tuomas Riihimäki (koskettimet), Aki Kontiokangas (basso) sekä Elias Koljonen (rummut). Yhtyeen ensimmäinen single ”Songo” sekoittaa metallista säröä energiseen, kuubalaiseen salsarytmiin.

“Bändin jätkät soittavat biisillä kuin latinomuusikot, mutta meidän yhteisellä kielellämme, mikä sattuu olemaan metallimusiikki. Minulla on metallista vuosien kokemus, ja Suomihan on metallisin maa mitä löytyy!”

Songon’ videolla Avila halusi yhdistää kappaleen energisen rytmin suomalaisen luonnon kanssa. Six Magics -yhtyeestä kannuksensa ansainneen artistin video nähtiin myös Chilessä paikallisen aktiivisen fanikunnan järjestämässä ensi-illassa eilen, joten kyseessä on kulttuurin vaihto tehokkaimmillaan.

“Haasteenamme oli välttää geneerisen metallivideon vakavuus”, videon ohjannut sekä tuottanut Aleksi Saariranta kertoo. “Siksi halusin saada taltioitua videolle bändin keskinäisen hyvän fiiliksen ja sekoittaa mukaan hiukan huumoria.”

Erick Avilan Between Chile and Finland -videoblogi dokumentoi miehen viimeisimmän musiikkiprojektin matkaa, aina Suomeen muuttamisesta kaksi vuotta sitten tähän hetkeen, kun projektin ensimmäinen single ilmestyy. Kymmenosainen blogisarja on katsottavissa tästä:

www.erickavila.net
Instagram
Facebook
YouTube

Luetuimmat

Uusimmat