Laukaan rock-spektaakkelin tärpit – John Smith -festariennakko

 

Laukaan Peurungassa 18.-20.7.2019 järjestettävä John Smith Rock Festival kerää jälleen rock-kansan riemuitsemaan. Jo neljättä kertaa järjestettävä Suomen rockein festivaali on saanut riveihinsä ison kasan toinen toistaan upeampia vahvistuksia. Näistä festareista on syntynyt jo kesän reissaajille tuttu kohde. Joka vuosi enemmän kävijöitä saavuttanut festivaali on laajentunut jo kolme päivää kestäväksi karnevaaliksi, joten juhlat on taattu! Tässä muutama tärppi loppukesän rientoja varten:

Insomnium 

Joensuulainen melodista death metalia soittava Insomnium yhdistelee kansanperinteitä kosiskelevia elementtejä todella synkkään ja mustaan metaliin. Tämä pioneeriyhtye on kiertänyt koko uransa niin suomalaisia kuin ulkomaisiakin festivaaleja ja heidät tunnetaankin vahvasta live-esiintymisestään. Jos heitä ei vielä ole päässyt todistamaan, nyt on todellakin sen aika. 

 

 

Kamelot 

Torstaina Laukaassa raikaa yhdysvalloista saapuva Kamelot. Myöskin tämä yhtye on saavuttanut massiiviset mittasuhteet pitkällä urallaan. Useita hittejä sylkenyt metalliyhtye tulee soittamaan viime vuonna julkaistua “The Shadow Empire” -levyään, unohtamatta heidän muita hittejään bändin uran varrelta. 

Stam1na 

Tämä yhtye ei todellakaan tarvitse esittelyjä. Uutta “Taival” -albumia esittelevä, suomalaisten lähtemättömässä suosiossa vellova yhtye takaa lämpimät lauteet ulkomaalaisvahvistuksille. Jos suomalaisessa metallissa olisi yhtyeitä, jotka olisi pakko nähdä ennen kuolemaa, tämä olisi yksi niistä. Stam1na pistää kankeimmatkin niskat heilumaan ja kankeimmatkin jalat juoksemaan ympyrää. Hitit, kuten “Dynamo” tai “Viisi Laukausta Päähän” saavat kurkut auki ja äänen kateisiin aivan varmasti. 

 

Stam1na Nosturissa 2018

Amaranthe 

Suomalaisen metallikansan suosiota nauttiva Amaranthe palaa jälleen Suomeen. Torstain headliner-paikan napannut yhtye tulee naapurimaastamme Ruotsista näyttämään, kuinka yhteislaulut toimivat. Mukaansatempaavat melodiat ja tarttuvat sanat takaavat sekä faneille että yhtyeelle itselleen unohtumattoman esityksen. Keikan visuaalinen toteutus tulee tunnetusti olemaan festareiden parhaita. 

Jinjer 

Ukraina ei ole ehkä kaikkein tunnetuin maa länsimaisen metallin taitamisessa, mutta Jinjer murskaa ennakkoluulot ja antaa epäilijöille täyslaidallisen modernia metallia. Tämä nimi kannattaa pistää mieleen, sillä kyseessä on varmasti yksi aliarvostetuimmista esiintyjistä. Bändin musiikissa yhdistyvät kierolla tavalla numetal, progressiivinen death metal ja metalcore, mikä luo uniikin sekoituksen nykypäivän metalliskeneen. Yhtye ei ole esiintynyt Suomessa kuin muutaman kerran, mutta silti se on ehtinyt haalia itselleen kunnioitettavan fanipohjan. 

 

Jinjer SaariHelvetissä 2018

Amorphis 

Suomalaisen metallin yksi ehkä tunnetuimmista jäänmurtajista on varmasti loistava valinta festivaalien viimeiselle slotille. Lauantaina Suomen kuumankosteassa kesäillassa tullaan kuulemaan hittejä, kuten “House of Sleep” ja “Death of the King”Amorphis ei anna armoa eikä varmasti säästele yhtään energiaansa. Yhtye julkaisi viime vuonna levyn, joka kantaa nimeä “Queen of Time”, jota tullaan kuulemaan kesän keikoilla. Levy koostuu lähes seitsemänminuuttisista spektaakkeleista, joten settilista on todellakin hiottu timantiksi asti yhdistellen uutta ja vanhaa tuotantoa. 

 

 

 

Koko JSRF 2019 -ohjelma on julkaistu:
Arch EnemyAmorphisAmarantheKamelotInsomnium, Stam1na, Sólstafir, Avatar, Michael Monroe, Mokoma, Swallow the Sun, H.E.A.T., GloryhammerThe 69 Eyes, Wintersun, Viikate, JinjerOmnium GatherumTurisas, Ruoska, Cellar Darling, KontrustFear of DominationBloodred HourglassArionAntony Parviainen Trio plays Iron Maiden sekä Excalion. 

 

 

 

Kommentoi julkaisua