Laulajalegenda Dion omaelämäkerta ”Rainbow In The Dark” kertoo yhden hevimusiikin suurimman laulajan tarinan: kirja nyt ennakkotilattavissa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 5.10.2021

Vuonna 2010 metallimaailmaa kohtasi syvä järkytys, kun yksi arvostetuimmista ja tunnetuimmista laulajista, Ronnie James Dio, astui ajasta ikuisuuteen. Niin Rainbown, Black Sabbathin kuin oman sooloyhtyeensäkin keulakuvana tunnettu Dio julkaisi uransa aikana lukuisia klassisia levytyksiä, ja hänen äänensä jäi elämään yhtenä tunnistettavimmista ja rakastetuimmista.

Ennen kuolemaansa Dio oli aloittanut omaelämäkertansa kirjoittamisen. Dio ehti kirjoittaa teosta jo hyvän matkaa, kunnes valitettavasti syöpä vei laulajasta voiton. Kirja saatettiin kuitenkin loppuun Wendy Dion ja tunnetun rock-kirjailija Mick Wallin toimesta. Julkaisun hetket ovat nyt käsillä.

Omaelämäkerrassaan Rainbow In The Dark Dio kuvaa kehitystään tavallisen keskiluokkaisen perheen levottomasta pojasta kolmen legendaarisen yhtyeen ylistetyksi laulajaksi ja niitä ihmisiä, jotka mahdollistivat sen.

Dio muistelee teoksessa lämmöllä muun muassa lapsuudenystäviään, jotka auttoivat hänet alkuun musiikin saralla, sekä kitarasankari Ritchie Blackmorea, jonka kanssa työskentely oli toisinaan vaikeaa mutta hedelmällistä.

Mukana kirjassa on myös Black Sabbathin Tony Iommi, jonka kohtaaminen nosti Dion aivan uudelle suosion tasolle, sekä leski ja manageri Wendy Dio, jonka tasapainottavan vaikutuksen ansiosta hänen onnistui nousta suosionsa huipulle oman bändinsä johtajana.

Kirja julkaistaan suomeksi Bazar-kustannuksen kautta 7. lokakuuta. Voit käydä ennakkotilaamassa teoksen täältä. Teoksen suomennoksesta vastasi Sirpa Parviainen.

Ronnie James Dio oli uransa aikana mukana monen kuuluisan metalliyhtyeen riveissä, ja hänen ääntään kuullaan lukuisalla klassikkolevyllä. Joitakin Dion tuotannon huippukohtia ovat Black Sabbathin albumi ”Heaven And Hell”, Rainbown ”Rising” sekä oma soololevy ”Holy Diver”.