Laurenne / Louhimo -projektin debyyttialbumi ei ole niin lupaava kuin sopisi odottaa – arviossa ”The Reckoning”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 21.6.2021

Laurenne / Louhimo on nimensä mukaisesti Netta Laurennen (Smackbound) ja Noora Louhimon (Battle Beast) yhteinen projekti, jossa näiden kahden vahvaäänisen naisvokalistin äänet nivoutuvat yhteen mahtipontisen hevin jylistessä taustavoimana. Kaksikon yhteistyötä on voinut pitää vain ajan kysymyksenä, sillä pandemian tyhjennettyä keikkakalenterit Laurennella ja Louhimolla on ollut aiempaa enemmän luppoaikaa. Molemmat solistit asuvat samassa kaupungissa, ja kun Louhimo suostui Laurennen pyyntöön liittyä hänen kanssaan yhteiseen projektiin, on lopputulos kuultavissa heinäkuun alussa julkaistavan ”The Reckoning” -albumin muodossa.

Laurenne / Louhimo -projektin tulos, ”The Reckoning”, on kymmenen, aggressiivista kappaletta sisältävä kokonaisuus. Kitaristi Nino Laurenne ja rumpali Sampo Haapaniemi ovat luoneet perustan energisille ja paikoin jylhille äänimaisemille, joihin Laurennen ja Louhimon äänet soljuvat yhteen. Molemmat vokalistit ovat tunnettuja aggressiivisesta laulutyylistä, ja juuri sitä kuullaan esimerkiksi mahtipontisella ja pahansuopaisella ”Tongue Of Dirtillä” sekä mielipuolisella ”Bitch Fire” -kappaleella. Toki joukkoon on pitänyt yhyttää muutama kevyempikin teos, kuten ”Hurricane Love”, ”Viper’s Kiss” ja ”Dancer’s Truth”, jotka kaikki sisältävät pehmeämpää ja keveämpää ulosantia niin vokalisteilta kuin taustajoukoiltakin.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Louhimo on tehnyt menestyksekästä uraa Battle Beastin solistina ja Laurenne vastaavasti tehnyt vakuuttavaa jälkeä Smackboundin esikoisalbumilla. Lähtökohdat ja edellytykset hyvälle albumille ovat siis valmiina, mutta miksi ”The Reckoning” ei kuitenkaan yllä odotusten tasolle? Merkittävämmäksi syyksi koen sen, ettei Laurenne / Louhimo -projektin pääprinsiippi, eli tavoite luoda melodista heviä, kanna aivan loppuun asti.

On totta, että ”The Reckoning” on melodista, tarttuvaa ja pitää sisällään väkeviä lauluosuuksia, mutta siihen se pitkälti jää. Kun tähän yhdistää paikoitellen turhan kliseiset lyriikat ilman vakuuttavaa kaikupohjaa, sekä väkinäisen oloisen raskaan soundin, alkaa kuunteluinto laskea yllättävän nopeasti. Kokonaisuutta eivät pelasta edes pätevät vokalistit. Sen sijaan, että Laurenne / Louhimon debyyttialbumi yllättäisi ja veisi mukanaan, ei ”The Reckoning” onnistu antamaan kuulijalle sellaista, joka jäisi erityisesti mieleen.

 

5/10

Kappalelista:

  1. Time To Kill The Night
  2. The Reckoning
  3. Tongue Of Dirt
  4. Striking Like A Thunder
  5. Bitch Fire
  6. Hurricane Love
  7. To The Wall
  8. Viper’s Kiss
  9. Walk Through Fire
  10. Dancers Of Truth

Laurenne / Louhimo Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen