Leafletin ”Something Beyond” on helposti lähestyttävää ja mukavaa kuunneltavaa

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 26.6.2023

Reilu puolentunnin mittainen ”Something Beyond” on kestonsa puolesta kompakti ja sisältönsä puolesta tarkkaan harkittu. Pitkäsoitto polkaistaan määrätietoisesti liikkeelle pirteillä ”Gonna Do It” ja ”Resonate” -kappaleilla, jotka näyttävät mistä Leafletissa on kyse. Energisyytensä ja tyylinsä puolesta nämä kappaleet tuovat mieleeni Eclipsen, joka on myös tunnettu tarttuvasta tyylistään. Kolmannella kappaleella Leaflet yllättää kuitenkin täysin erilaisella lähestymistavalla. ”Alone/Alive” on henkeäsalpaava balladi, joka sisältää kouriintuntuvaa melankoliaa niin vokalisti-kitaristi Jaakko Leafletin kuin vierailevan solistin Ida Kangasniemen toimesta.

Kun kuulijan huomio on saatu täydellisesti kolmannen kappaleen myötä, herättelee Leaflet kuulijoita globaalin sanomansa puolesta. ”Earth”-kappaleella perään kuulutetaan rauhan perään, minkä merkitystä ei varmasti voi ylikorostaa nykyaikana. Tämän kappaleen kohdalla huomaan peilaavani Leafletiä toiseen kotimaiseen rock-yhtyeeseen, Planistryyn, jonka monissa kappaleissa on myös ajatuksia herätteleviä sanoituksia.

Albumin puolivälin kohdalla kuulija saa huomata, että Leafletin ulosanti jatkaa laajenemistaan loppua kohden. ”Johnny Two-Face” on tunnelmaltaan letkeä, vaikka lyriikoissa puidaankin ihmisten kaksinaamaisuutta. Hieman kryptisellä ”Shades Of BlackLeaflet peilailee elämän eri sävyjä ja leikittelee ääripäiden kärjistyksillä. Sen sijaan pitkäsoiton päättävä nimikkokappale sisältää kaikista tulkinnanvaraisimmat sanoitukset, jotka ovat kuin ilmaan heitettyä ajatuksenjuoksua.

Vaikka Leafletin juuret ovat tukevasti hard rockissa, on yhtye rohkeasti uskaltautunut tuomaan albumille erilaisia sävyjä. Pitkäsoitolta löytyy niin riehakasta energisyyttä, kuin vakavampaa tulkintaa, ja kaikkea siltä väliltä. Leafletin toista albumia voi luonnehtia sekä helposti lähestyttäväksi että kuunneltavaksi kokonaisuudeksi, josta löytyy syvyyttäkin. ”Something Beyond” on myös sopivan napakka, niin ettei sen äärellä pääse pitkästymään.

Kappalelista:

Yhtyeen Facebook-sivulle pääset tästä: https://www.facebook.com/leafletband

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat