Leeko Norsu julkaisi debyyttialbuminsa ”Eskapismin perusteet” musiikkivideon vauhdittamana

Kirjoittanut Niko Kuusela - 11.10.2020

Leeko Norsu on suomeksi räpättyä räimettä soittava trio, jonka musiikissa yhdistyy tarinankerronta ja kantaaottavuus. Bändi aloitti julkaisuputkensa juhannusaattona ajankohtaista aihetta käsittelevällä, karanteeniolosuhteissa äänitetyllä ”Koronakeissi” -tuplasinkulla. Julkaisu sai lupaavan positiivisen vastaanoton arvosteluissa, mm. Imperiumi.netissä sekä Desibeli.netissä.

Lokakuun 9. päivänä julkaistiin bändin kauan ja hartaasti työstämä esikoisalbumi ”Eskapismin perusteet”. Albumilta on julkaistu suoratoistopalveluihin kolme singleä – menevä nimikkobiisi ”Eskapismin perusteet”, astetta rauhallisempi ”Kato peiliin”, sekä jokaisesta meistä löytyvän luovuuden puolesta puhuva ”Irrelefantti”. Albumin dynamiikka vaihtelee seesteisestä seinähulluun, ja bändi uskoo sen musiikista löytyvän jokaiselle jotakin.

Sinkuista viimeisin, ”Irrelefantti”, nousi Spotifyn ”Suomirock tänään” -soittolistalle julkaisupäivänään.

”Me tehdään omaa juttuamme ja uskotaan siihen, että musa joko ihastuttaa tai vihastuttaa. Jos syksyllä 2020 kaipaat jotain uudenlaista musaa, luomua ilman autotunea ja triggeröintiä, ja vimosenpäälle hiottuja biisejä laadukkaine lyriikoineen, käy kirjastossa 90-luvun rock-osastolla – tai sitten valitse Leeko Norsu.”
– Myöhä / Leeko Norsu

Samaan aikaan julkaistiin myös musiikkivideo albumin nimibiisille ”Eskapismin perusteet”. Videon on tuottanut ULO Entertainment.