Legendaarinen kauhukantriyhtye The Coffinshakers palaa Suomeen kiertueelle pitkän tauon jälkeen

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 16.2.2016

The Coffinshakers 2016Countrysta ja kauhuelokuvista vaikutteensa kaapannut The Coffinshakers saapuu kuuden vuoden tauon jälkeen Suomeen. Ensi huhtikuun alussa yhtye palaa kolmen keikan kiertueelle Suomeen. Avauskeikka nähdään Turussa Dynamossa 7. helmikuuta, josta kiertue jatkuu Jyväskylän Musta Kynnys-klubin kautta lauantaiksi Helsinkiin, jossa keikkapaikkana on Kuudes Linja.

Ruotsin Karlstadista kotoisin oleva ryhmä oli tuttu vieras suomalaisilla klubeilla sekä festivaaleilla vuosikymmen sitten, mutta sittemmin yhtyeen nokkamies Rob Coffinshaker on keskittynyt muihin projekteihinsa. Viime vuosina hiljaiseloa viettäneen bändin tulevaa kolmen keikan kiertuetta Rob kuvaa harvinaislaatuiseksi tapahtumaksi:
– Olemme tehneet vain muutaman halloween-spesiaalikeikan, joten meidän saamisemme tämän kaltaiselle lyhyelle rundille on jo pienoinen ihme sinällään.

Kaupallinen yhteistyö

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Useammallekin suomalaiselle levy-yhtiölle (Cobra, Solardisk, Psychedelica) levyttänyt yhtye ei ole pitänyt kiirettä uuden levyn suhteen, mutta keikoilla tullaan kuulemaan myös uutta The Coffinshakers -materiaalia. Silti Rob tähdentää, että vanha koira ei juuri uusia temppuja opi.
– The Coffinshakers ei ole paljoakaan muuttunut, jos ollenkaan. Luvassa on eteenpäinpuskeva kauhukantrikeikka, johon juntataan niin paljon punkkia kuin neljä kaltaistamme zombieta saa puristettua irti kuivuneista tomumajoistaan.

The Coffinshakersin lämmittelijänä nähdään kanonisoimattoman kantrin sekä agentiaanisen angsti-iskelmän airue Sörnäinen, joka tarjoaa mollisointujen, luovuttamisen ja suomidepression yhdistelmää Piritorin varjoisammalta laidalta. Pitkän linjan soittomustalaisten kokoonpano on kuullut baarien miesten tarinat, ja jatkaa surutyötä seuraaville sukupolville.

The Coffinshakers (SWE), Sörnäinen
07.04. Turku, Dynamo, liput 10/12€ Ennakot: Tiketti / 8-Raita
08.04. Jyväskylä, Musta Kynnys 10€ (Vain ovelta)
09.04. Helsinki, Kuudes Linja 12/14€ Ennakot: Tiketti

https://www.facebook.com/coffinshakers/
https://www.youtube.com/watch?v=AXLda_N-6y0

https://www.facebook.com/sornainen
https://www.youtube.com/watch?v=zZS_0R3mUa8

The Coffinshakers
Rob Coffinshaker – Vox, Guitar
Joe Undertaker – Bass
Andy Bones – Drums
Fang – Electric Guitar

Sörnäinen
Jukka Taskinen – laulu
Tapio Wilska – Basso
Rami Helin – Kitara
Arimatti Jutila – Kitara
Jarno Pousi – Rummut