Legendaarinen metalliyhtye Kiuas täyttää tasavuosia ja julkaisee livetaltiointien sarjan

Kiukaan perustamisesta tulee täyteen tasan 20 vuotta toukokuussa 2020. Tasavuosien kunniaksi yhtye julkaisee tiedettävästi viimeisen konserttinsa livetaltioinnin. Keikka äänitettiin ja kuvattiin syksyllä 2013 loppuunmyydyllä Helsingin Nosturilla. Kiukaan jäähyväiskeikka sisältää lähes kolme tuntia materiaalia ja 22 liveversiota yhtyeen kaikkien studioalbumien kappaleista. Kaikki Kiukaassa vaikuttaneet jäsenet nähdään lavalla ja settilistasta löytyy myös muutama erittäin harvinainen veto.

Livetaltionnista ei tehdä kaupallista julkaisua vaan julkaisee konsertista yhden kappaleen kerrallaan 2-3 viikon välein Kiukaan YouTube-kanavalle ilmaiseksi vapaasti kaikille striimattavaksi. Keikan avauskappale ”Of Ancient Wounds” julkaistaan Vakkajuhlien päivänä 25.5.2020.

”Päätimme vihdoin puristella tämän projektin kasaan ja mielestäni Kiukaan hieno livemeininki, materiaalin leveys ja keikan erityisyys välittyy tämän tallenteen kautta. Nyt poikkeuksellisena koronakeväänä on mukava laittaa livemateriaalia jakoon kaikille kotisohvilta fiilisteltäväksi. Iso kiitos kaikille, jotka olivat mukana rakentamassa juuri edesmenneen Nosturin spektaakkelia ja lisäksi erityiskiitos kaikille teille, jotka ovat olleet mukana Kiukaan hienossa tarinassa tavalla tai toisella” sanoo yksi Kiukaan perustajajäsenistä ja julkaisun tuottaja Markku Näreneva.

”Haluaisin mitä suurimmalla nöyryydellä ja vaatimattomuudella todeta, että kyseessä on kuitenkin kenties eeppisin rock/metalli-spektaakkeli heti sen jälkeen kun aikoinaan Väinämöinen soitti kanneltaan niin kauniisti että liikuttui kyyneliin omasta soitostaan – kuten tunnetusti Kalevalassa (faktatietona) asia kerrotaan. Samoin tässä Nosturin jäähyväiskeikassa on pinnassa suurten tunteiden kirjo, (kirjaimellisesti) tulta ja tappuraa, ja hienkatkuista livesoittoa kaikkine inhimillisine rosoineen”, toteaa Mikko Salovaara.

Livetaltionnin miksauksesta ja masteroinnista vastaa Mikko Herranen, livemiksauksesta ja äänittämisestä Tapio Pennanen ja kuvamateriaalin editoinnista Toni Salminen.

Kommentoi julkaisua