Legendaarinen TOTO kiinnitetty Vaasa Festivalin kesän 2022 pääesiintyjäksi

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.9.2021
Steve Lukather

Yhdysvaltalainen TOTO esiintyy osana Euroopan kiertuettaan torstaina 4.8.2022 Vaasan sisäsatamassa. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat mm. kansainvälisesti radioiden soittolistojen kärjessä edelleen vuodesta toiseen kuultavat megahitit ”Africa”, ”Rosanna”, ”I Will Remember”, ”Stop Loving You” sekä ”Hold The Line”. Yhtye keikkaili viimeksi Suomessa 2019 loppuunmyydyn Pori Jazzin pääesiintyjänä

Urallaan yli 40 miljoonaa albumia myynyt Toto saapuu elokuussa 2022 Suomeen osana Dogz of Oz – kiertuettaan, jolla legendaarinen yhtye esittelee uudistuneen kokoonpanonsa. Toton perustajajäseniin lukeutuvan kitaristi Steve Lukatherin ja yhtyeen solistina jo 1980-luvulta saakka toimineen Joseph Williamsin rinnalla tullaan näkemään basisti John Pierce (Huey Lewsis and The News), rumpali Robert ’Sput’ Searight (Ghost-Note / Snarky Puppy) ja kosketinsoittaja / taustalaulaja Steve Maggiora (Robert Jon; The Wreck).

On Totolle kunniaksi, että saamme soittaa yhtyeen musiikkia näin hienojen muusikoiden kanssa. Odotan jo tulevaa kiertuetta, jonka ohjelmistoon valitsemme kattavan valikoiman Toton tuotannosta, suurimmat hitit tietysti mukaan lukien. Lisäksi soitamme kappaleita sekä Joen että minun sooloalbumeilta. Tavoitteenamme on tuoda menneisyyden Toto nykyaikaan, kertoo Steve Lukather.

Maailman tunnetuimpiin yhtyeisiin lukeutuva Toto kiertää Suomessa neljän keikkan verran elokuussa 2022 osana Dogz of Oz -kiertuettaan. Steve Lukatherin luotsaama yhtye nähdään Vaasa Festivalilla torstaina 4. elokuuta, Sorsapuisto Live-tapahtumassa Tampereella perjantaina 5. elokuuta, Kaisaniemi Livessä Helsingissä lauantaina 6. elokuuta ja Turun Toto in Concertissa sunnuntaina 7. elokuuta.

Olen todella innoissani, että saimme yhden legendaarisimmista yhdysvaltalaisyhtyeistä ensi kesän Vaasa Festivalin pääesiintyjäksi. Pitkien neuvotteluiden päätteeksi yhtyeen kiertueohjelmaan saatiin sovitettua koko kiertueen pohjoisimmaksi esiintymiskaupungiksi Vaasa. Toto sopii vuodesta 2016 järjestetyn Vaasa Festivalin brändiin ja tyyliin täydellisesti, kertoo Tommi Mäki, Vaasa Festivalin promoottori.

Vaasa Festivaleilla esiintymässä Toton lisäksi myös Tomas Ledin (SE), Molly Sandén (SE), Miriam Bryant (SE), BEHM, Arttu Wiskari, Kaija Koo, Vesterinen Yhtyeineen, J.Karjalainen, Ressu Redford sekä Brother Firetribe.

Pitkä odotus päättyy ensi kesänä kun legendaarinen Tomas Ledin saapuu maailman kiertueellaan Vaasaan. ”Sommaren är kort”, ”En del av mitt hjärta”, ”Hon gör allt för at göra mig lycklig” sekä monet monet muut hitit raikaavat kun kovasti odotettu Tomas Ledin nousee Vaasa Festivalin lavalle tulevana kesänä.

Miriam Bryant on suomenruotsalainen naisartisti, joka ihastuttaa pop soundillaan. Miriamin tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa ”Black Car”, ”Ett sista glas”, ”Ge upp igen” sekä hänen uusimmat sinkkunsa ”Tystnar i Luren” ja ”Mitt hjärta blöder”.

Molly Sandén on yksi ruotsin suurimpia artisteja ja laulunkirjoittajia, hänellä on tällä hetkellä yli 300 miljoonaa streamia Spotifyssä. Sandén on julkaissut toukokuussa uusimman albuminsa ”Dom ska veta” ja on aloittamassa areenakiertuetta Ruotsissa.

Arttu Wiskarin viimeisimmät singlet ovat olleet jymymenestyksiä, joiden sanat ovat hallussa koko kansalla. Viimeisin julkaisu ”Tääl on niin kuuma” oli oikea kesähitti ja miehen astellessa uudelle Vain Elämää kaudelle on luvassa varmasti lisää uusia menestys kappaleita.

Myös Keravalta kotoisin oleva viiden hengen yhtye Brother Firetribe rokkaa Vaasassa elokuussa. Yhtye on julkaissut viimeisimmän levynsä ”Feel the Burn” viime vuonna 2020, jonka lisäksi tänä vuonna yhtyeeltä ollaan saatu jo uusi single ”Thunder Rising”.

Kaija Koo yhdistää musiikillaan sukupolvia ja hänen yleisönsä koostuu niin nuorisosta kuin vanhemmista kuulijoista, jotka ovat seuranneet hänen uraa alusta asti. Kaija Koo on myynyt urallaan yli puoli miljoonaa albumia ja voittanut ainoana artistina Emma Gaalassa kolme kertaa Vuoden naissolistin palkinnon – kyseessä on siis legenda.

Menneenä kesänä koko laiturialueen haltuun ottanut Ressu Redford tekee paluun Vaasa Festivaleille! Kovasti toivottu artisti nähdään puistolavalla, jossa tullaan varmasti kuulemaan miehen uusimmat hiti sekä legendaariset klassikot.

BEHMinHei Rakas”, ”Frida” ja monet muut ”Draamankaari viehättää” -albumin kappaleet ovat valloittaneet kansan suosioon. Tämän naisen keikoilta ei tunnelmaa ja hyvää mieltä puutu, joten meillä on ilo toivottaa hänet tervetulleeksi Vaasaan myös ensi kesänä.

J.Karjalainen on artisti, jonka kappaleet ovat löytäneet paikkansa jokaisen suomalaisen sydämistä. Uutta musiikkia on myös luvassa, sillä miehen uusin tässä kuussa julkaistu single ”Aurinko nousee ilman sua” oli maistiainen keväällä julkaistavasta uutuus albumista.

Vesterinen Yhtyeineen on tätä nykyä kymmenhenkinen kokoonpano, jonka musiikillinen kirjo on kerrassaan laaja. Yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa ”Rodeo”, ”Kolme hyvää vinkkiä” sekä ”Kukaan ei koskaan”. Yhtyeen viimeisin studioalbumi ”Meissä asuu elämä” julkaistiin huhtikuussa 2021 nousten suoraan Suomen virallisen albumilistan toiseksi.

VAASA FESTIVAL 2022 PÄIVÄKOHTAINEN OHJELMISTO:

TORSTAI 4.8.2022
TOTO (USA)
Arttu Wiskari
Brother Firetribe
+ loput esiintyjät julkaistaan myöhemmin

PERJANTAI 5.8.2022
Tomas Ledin (SE)
Miriam Bryant (SE)
BEHM
Vesterinen Yhtyeineen
+ loput esiintyjät julkaistaan myöhemmin

LAUANTAI 6.8.2022
Kaija Koo
Molly Sandén (SE)
J.Karjalainen
Ressu Redford
+ loput esiintyjät julkaistaan myöhemmin

Odotamme ensi vuoden tapahtuman järjestettävän normaalioloissa täydellä kapasiteetilla ja tuotannolla. Onnistuimme kokoamaan jälleen mielenkiintoisen ohjelman ja mukana on myös ruotsalaisia erittäin kovia artistikiinnityksiä niin pitkän linjan yhtyeistä kuin nousevista nuorista artisteista. Sisäsataman festivaalialueen maksimikapasiteetti päiväkohtaisesti on 10 000 kävijää ja odotamme kesän 2022 tapahtuman jokaisen festivaalipäivän tulevan loppuunmyydyksi. Näin Vaasa Festival kävijämäärä kohoaisi peräti 30 000 kävijään yhteensä.

Festivaalin loput esiintyjät julkaistaan myöhemmin. Luvassa on vielä erittäin kovia kotimaisia artistilisäyksiä. Myös toisen esiintymislavan ohjelmiston julkaisemme niin ikään lähempänä kesää. Terassilavan ohjelmiston tulemme kokoamaan jälleen etenkin kotimaisista nousevista yhtyeistä ja pohjalaisista artisteista.

Teemme tapahtuman aluesuunnitteluun lisäyksiä ja pyrimme hydöyntämään entistä laajemmin sisäsataman aluetta ja meren läheisyyttä tapahtumajärjestelyissä. Festivaalin erittäin tasokas ruoka- ja juomamaailma laajentuu entisestään tulevalle vuodelle kun pääsemme täysin uusien makumaailmojen pariin, kertoo Tommi Mäki Vaasa Festivalin promoottori.

Kesän 2022 festivaalin pääyhteistyökumppaneina toimivat Vaasan Sähkö, Vaasan kaupunki, Visit Vaasa, Original Sokos Hotel Royal Vaasa sekä Hartwall.

LIPUT:
Päivälippu (torstai, perjantai tai lauantai) normaali lippu 74,90€
Päivälippu (torstai, perjantai tai lauantai) Vaasan Sähkö VIP lippu 129,90€
Päivälippu (torstai, perjantai tai lauantai) Vaasan Sähkö DELUXE VIP lippu 169,90€

Kaksi päivää TO-PE normaali lippu 119,90€
Kaksi päivää TO-PE Vaasan Sähkö VIP lippu 199,90€
Kaksi päivää TO-PE Vaasan Sähkö Deluxe VIP lippu 269,90€

Kaksi päivää PE-LA normaali lippu 119,90€
Kaksi päivää PE-LA Vaasan Sähkö VIP lippu 199,90€
Kaksi päivää PE-LA Vaasan Sähkö Deluxe VIP lippu 269,90€

Kolme päivää normaali lippu 169,90€
Kolme päivää Vaasan Sähkö VIP lippu 269,90€
Kolme päivää Vaasan Sähkö Deluxe VIP lippu 349,90€

Kaikki lipputyypit ovat myynnissä maanantaina 27.9. klo 10.00 alkaen Lippupisteessä sekä NetTicketissä. Lipunmyynti käynnistyy upealla etukampanjalla. Etukampanja hintaiset liput ovat myynnissä 30.9. klo 23.59 saakka.

Luetuimmat

Uusimmat