Legendaarisesta Roadrunner Records -levy-yhtiöstä on tekeillä dokumenttielokuva

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 15.7.2021

Legendaarisesta yhdysvaltalaisesta levy-yhtiö Roadrunner Recordsista on tekeillä dokumenttielokuva. Dokumentin tarkoituksena on kertoa yhtiön historiaa ja esitellä sen tekemää pioneerityötä metallimusiikin saralla.

Dokumentin ohjaajaksi on pestattu Jim Saxton, joka tunnetaan Temple Of Bleh -podcastistaan. Dokumenttia varten tullaan haastattelemaan niin muusikoita kuin yhtiön työntekijöitäkin.

”Olen Jim Saxtonin Temple Of Bleh -podcastin suuri fani. Jopa sellaisena, joka on elänyt kaiken sen historian läpi, jonka hän kaivaa esiin jokaisessa jaksossa, muistan asioita, jotka olin jo pitkään unohtanut, ja saan uutta tietoa Roadrunnerin historiasta Jimin tuoreen näkökulman sekä terävän oivalluksen ansiosta,  ja hänen uskomattoman kykynsä sijoittaa levy-yhtiön saavutukset historiallisiin puitteisiin sekä artistin että liiketoiminnan näkökulmasta. Roadrunner on levy-yhtiön menestystarina, jolle ei vedä mikään muu vertoja metallimusiikin maailmassa ja sen ulkopuolella, ja on korkea aika kertoa sen tarina tavalla, joka todella tekee sille oikeutta”, entinen Roadrunnerin A&R Monte Conner kommentoi.

Roadrunner Records on toiminut kotina useille suurille yhtyeille, kuten Slipknot, Sepultura, Dream Theater, Dragonforce, Gojira, Nightwish ja Opeth.