Legendaarisesta Tavastia-klubista kertova dokumentti tulee ensi-iltaan helmikuussa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 20.12.2021

Suomen suurin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint ja Suomen maineikkain rock-instituutio Tavastia-klubi tuovat yhteistyössä ensi-iltaan Antti Kuivalaisen ohjaaman elokuvan ”Sitten Ajat Muuttuivat”. Lämminhenkinen ja liikuttava dokumenttielokuva kertoo Tavastia-klubin värikkäistä vaiheista vuodesta 1970 lähtien.

Vuosien saatossa Tavastiaa on paheksuttu, ihailtu ja ikonisoitu. Elokuva juhlistaa Tavastian 50-vuotista taivalta ja seuraa, miten Jussi Raittisen muistorikas Tavastia-rock taipuu uudelle vuosituhannelle garagerock-duo Ursus Factoryn käsittelyssä. Tavastia-muistonsa elokuvassa jakavat niin suomirockin pioneerit kuin uuden sukupolven muusikot. Raittisen ja Ursus Factoryn lisäksi ääneen pääsevät muun muassa Ismo Alanko, J. Karjalainen, Aija Puurtinen, Ville Valo, Sanni ja Jare & VilleGalle.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Sitten ajat muuttuivat saa ensi-iltansa 2.2.2022. Näytöksen jälkeen ohjaaja Kuivalainen kertoo elokuvan tekemisestä ja vastaa yleisön kysymyksiin sekä näyttää kuvauksista materiaalia, joka ei päätynyt elokuvaan. Tämä materiaali on nähtävissä vain ensi-illassa.

“Mutta sitten ajat muuttuivat
nyt soikin Hämiksellä Tavastia-rock
Toi uusi aika toiset tanssijat
meille kelpaakin nyt
ainoastaan Tavastia-rock”

Jussi Raittinen & The Boys: Tavastia-rock

Tavastia-dokumentin ensi-ilta: Sitten ajat muuttuivat

Liput 20 euroa
Liput myy Tiketti