Lemmy-dokumentti nähdään Suomessa valkokankaalla ja dvd:llä

Etunimeään kantavassa dokumentissaan Lemmy, ohjaajat Greg Olliver ja Wes Orshoski tutkivat raskaan rockin ja heavy metallin suurimman edelläkävijän ja ikonin Lemmy Kilmisterin, vaikutusvaltaisen Motörheadin keulahahmon, uskomatonta elämää ja uraa – sekä hänen elämänvoimaansa koettelemusten taustalla. Lue lisää nähdäksesi koko tiedote.

Neljän vuosikymmenen ajan karheaäänisen Lemmyn huumeiden siivittämä ura on vienyt hänet läpi rockin merkittävimpien tapahtumien: hän näki Beatlesin soittavan Cavern Clubilla, hän oli roudarina Jimi Hendrixin kiertueella, hän opasti Sid Viciousia ja soitti sekä Merseybeat- että psykedeelisissä rockbändeissä ennen kuin yhdisti punkin ja heavy metallin Motörheadin musiikissa luoden samalla edellytykset thrash metal -genren ja monen suuren bändin synnylle.

Dokumentissa nähdään Lemmyn suuresti innoittamia artisteja, mm. Dave Grohl, Slash, Metallica, Ozzy Osbourne, Alice Cooper ja monia muita muusikoita.

Lemmy nähdään Suomessa aluksi Helsingin DocPoint-festivaaleilla tammikuun loppupuolella. Dvd-formaatissa elokuva ilmestyy helmikuun ensimmäisellä viikolla. Julkaisijana toimii FS-Film.

Kommentoi julkaisua